13es på besök i konsthallen

Tisdagen den 24 november var klass 13es på besök i konsthallen för att träffa konstnären bakom utställningen ”Hur blir du en framgångsrik tiggare i Sverige”. Cecilia Parsberg, som konstnären heter, pratade om hur en konstnär skapar och arbetar, samt förstås om upplevelser i mötet mellan de som tigger och de som ger. Eleverna fick en uppgift, nämligen att fundera kring sina egna möten med tiggeriet och undersöka vilka känslor dessa möten gav upphov till.


I grupper fick de sedan försöka gestalta denna känsla med hjälp av sina kroppar. Konstnären Cecilia fotade. Det var lite kallt och ruggigt men resultatet blev kanon. Eleverna visade verkligen prov på kreativitet. Bra jobbat 13es!

 

2016-05-20Jonas Mollberg

 estetprogrammet  komedianten

Ny musikvideo av ES musik!

Ännu en estetvecka har gått av stapeln som vanligt fylld av olika aktiviteter. Förutom Estetkonserterna i PS aula har 3:orna på musikinriktningen knåpat ihop en cover med tillhörande musikvideo på Let it go av James Bay.

2016-05-20Jonas Mollberg

 estetprogrammet  musik  film

15NAB på Komedianten

Torsdagen den 19/11 var 15nab på besök på Komedianten. De startade igång ett projekt tillsammans med samhällskunskapsläraren Samuel Ödman och svenskläraren Joakim Lygner. Projektet går ut på att de tittar på utställningen ”Hur blir du en framgångsrik tiggare i Sverige”. Sen läser de en roman ”Det fjärde riket” som tar upp nazism, gruppdynamik och allas rätt till likabehandling.

Romanen presenterades i torsdags av Komediantens ungdomsbibliotekarier. Eleverna satt i övre teaterfoajén, ett mysigt rum med tunga röda sammetsgardiner och fina väggmålningar. Levande ljus lyste upp borden samtidigt som regnet smattrade på rutorna. Mysigt!

Joakim kommer att leda eleverna i bokcirkelläsning av romanen och Samuel kommer att koppla den i sin undervisning om fascism, nazism etc. Innan jul ska vi träffas igen och koppla ihop elevernas läsupplevelser och nyvunna kunskaper i samhällskunskap, med utställningen i konsthallen.

2016-05-20Jonas Mollberg

 naturvetenskapsprogrammet  komedianten

Lyckad värdegrundsdag på Himle asylboende.

85 elever, lärare och övrig personal från Bygg, VVS/KYLA/Lärlingsprogrammet besökte i förra veckan Himle asylboende. Där umgicks de med de boende,  gick poängpromenad, spikade spiktävling, fikade och spelade sällskapsspel. En elev uttryckte efteråt

"När man tänker på personer som flyr från sitt land så har de flesta fördomar.
När man väl träffar dem och pratar med dem så ändras allt."

2015-11-11Jonas Mollberg

 byggprogrammet  vvs-programmet

Nypremiär för LOBBYN!

Premiär 10/11 11.15 och 12.00 i aulan Hus 1.

Då får vi besök av Sebastian Furrer som har en lucka på sin världsturné. Sebastian är DJ i gruppen Cazette, entreprenör och musikskapare . Han kommer att tala om att skapa målbilder, att realisera sin dröm och entrenörskap.

Läs mer om LOBBYNS höst- och vårprogram här.

2015-10-21Jonas Mollberg

 entreprenörskap  skola-arbetsliv

PS-elever debatterade i Europaparlamentet

Carl Malmborg 14 Saa berättar i HN om resan till Strasbourg och hur det var att prata i Europarlamentet.

Läs artikeln här 

2015-10-25Jonas Mollberg

 film  samhällsprogrammet  europaparlametentet  eu

Förstklassig skola!

VVS

Läsåret 2015/2016 är PS klassad som förstklassig skola av VVS-branschens yrkesnämnd. Detta är en fjäder i hatten för VVS-programmet.

En förstklassig skola ger eleverna en bra utbildning som förbereder dem inför lärlingstiden och i slutänden ökar möjligheten för dem att klara branschprovet.

Grattis!

Läs mer  

2015-10-15Jonas Mollberg

 vvs-programmet

Kreativt affärsidéarbete för ekonomer

Hanna Ericsson från Ung Företagsamhet Halland och Kristin Oretorp från Nyföretagarcentrum höll på torsdagseftermiddagen en workshop för de elever på ekonomiprogrammet som läser Entreprenörskap.

Eleverna fick bland annat jobba med att formulera  en affärsidé som de sedan presenterade i en "elevator pitch", en presentation på max 20 ord.

Till sin hjälp hade de lärarna Lars Karnemark och Magnus Olofsson.

Nästa vecka är det ett nytt gäng elever som får tänka till.

På skolan finns ca 100 stycken elever som läser Entreprenörskap och jobbar med Ung Företagsamhet.

2015-10-09Jonas Mollberg

 entreprenörskap  ungföretagsamhet  ekonomiprogrammet

Ministerbesök på PS!

I samband med den regionala Teknikcollegedagen har skolan haft besök av gymnasieminister Aida Hadzialic. Under dagen har goda exempel från regionen lyfts. Elever från PS teknikprogram berättar om SI handledning-Supplementary Instruction. Vilket innebär att elever i åk 3 coachar elever i åk 1 att lösa matematiska problem genom att leda gruppdiskussioner.

Minister Aida pratar bla om vikten av att stärka status, attraktivitet och varumärke för yrkesprogrammen och att TeknikCollege är en förebild för matchning skola/arbetsliv.

2015-09-28Jonas Mollberg

 teknikcollege

Elever på Pyttlunch med näringslivet

Elever på pyttlunch

Harry och Jonatan från Samhäll-mediainriktningen diskuterar och äter lunch med Mikael Kulanko från Svenskt Näringsliv under höstens första Pyttlunch.

Pyttluncherna anordnas av Marknad Varberg första måndagen varje månad. Elever från Samhäll-media deltar för att ge ett ungdomsperspektiv på samtalen.

2015-10-21Jonas Mollberg

 entreprenörskap  skola-arbetsliv
Sida 17 av 18