hornlogga
Sök PS

Välkommen till din egen drömfabrik!

Det självklara valet av gymnasieskola, i Västkustens kreativa mittpunkt, Varberg. Här ger vi dig möjligheter att utvecklas dit du vill. Så att du kan nå dina drömmar. Hur de än ser ut.

Vi erbjuder flertalet nationella gymnasieprogram som du kan kombinera med utvecklande utbildning inom din idrott, Ung Företagsamhet, Teknikcollege eller Vård och Omsorgscollege. Kunskap, Kreativitet och ­Mångfald är viktiga begrepp för oss och präglar också vårt synsätt då vi möter dig som elev hos oss. På skolan tar vi till vara de möjligheter kommunen erbjuder. Vårt samarbete med näringslivet är väletablerat och vi kan lova dig en förstklassig utbildning.
Vi ses, Sofia Rådström Gymnasiechef

PS, vi utvecklas tillsammans!

Grymma grejer med PS!

 

 

EGEN DATOR

När du börjar på PS får du en egen dator. Du har alltid snabb tillgång till internet genom vårt trådlösa nätverk på skolan. Efter studenten har du möjlighet att köpa loss datorn för restvärdet.

 

BIBLIOTEK

På vårt bibliotek hjälper vi dig gärna att hitta rätt bland vår stora samling av böcker. Här kan du få boktips och läsa dagstidningar och tidskrifter. För dig som vill arbeta ostört finns det grupprum som erbjuder en lugn och skön miljö. Mer info »

 

MODERNA SPRÅK

Peder Skrivares skola erbjuder flera moderna språk på olika nivåer, både som nybörjarspråk och som fortsättning på det språk du läst på grundskolan. Du kan läsa franska, spanska, tyska och italienska.

 

IDROTTSPROFILER

På Peder Skrivares skola har du möjlighet att satsa på din idrott i kombination med dina vanliga studier. Med en motiverad inställning samt professionella träningsmöjligheter tar vi tillsammans din idrott ett steg till. Mer info om vilka program som funkar ihop med vilka idrottsprofiler finns här ».

 

UF-SKOLA

Genom UF-företagande får du hos oss möjligheten att starta, driva och utveckla ett UF-företag under ett läsår. Kanske är det starten på din framtid som företagare? 2022 blev vi utsedda till den bästa UF-skolan i Sverige! Mer info hittar du här »

 

CAFÈ

Unna dig en välförtjänt paus. I våra caféer kan du köpa kaffe, te, frallor, frukt och annat gott.

2023-08-15    Jonas Mollberg   
Dela:


Varbergs kommun logotype

© 2024 Peder Skrivares skola
Dataskyddsförordningen, GDPR | Varbergs kommun
Tillgänglighetsredogörelse