hornlogga
Ekonomiprogrammet

OM PROGRAMMET

Ekonomi­programmet riktar sig till dig som är intresserad av ekonomi, företagande, entreprenörskap, ledarskap, organisation och juridik. Du lär dig hur människor fungerar, tänker och handlar. Programmet innebär en bred och allmän utbildning inom ekonomi, juridik och samhälls­frågor samt ger en bra grund för dig som är intresserad av att arbeta med ekonomifunktioner inom olika branscher.

På skolan

På Peder Skrivares ekonomiprogram läser du samhällsekonomi och företagsekonomi vilket ger dig ekonomi­kunskaper både ur samhällets och företagets perspektiv. Du läser om företagets roll i samhälls­utvecklingen, lokalt, regionalt, nationellt och globalt. På PS uppmuntras din kreativitet och förmåga att samarbeta, ta ansvar och omsätta idéer till praktisk handling.

På programmet får du också lära dig om entreprenörskap och företags­utveckling. I utbildningen utvecklar du de kunskaper som krävs för att starta och driva företag och du arbetar mycket med Ung Företagsamhet (UF) för att du ska få verklig erfarenhet av att driva företag. PS utsågs till årets UF-skola i Halland läsåren 14/15, 16/17 och 17/18.

Efter gymnasiet

Ekonomi­programmet är ett högskole­förberedande program som först och främst kommer att förbereda dig för vidare studier inom ekonomi eller juridik på högskolan. Programmet ger dig behörighet till en mängd utbildningar på hög­skola eller universitet.

Kontakt

Therese Hertz
Studie- och yrkesvägledare

 073- 343 76 42
 therese.hertz@varberg.se

Catharina Blixt Jeppsson
Biträdande rektor

 0706-188039
 catharina.blixt-jeppsson@varberg.se

Petter Öhrling
Rektor

 070-5688437
 petter.ohrling@varberg.se

2023-10-12    Jonas Mollberg   
Dela:


Varbergs kommun logotype

© 2024 Peder Skrivares skola
Dataskyddsförordningen, GDPR | Varbergs kommun
Tillgänglighetsredogörelse