Succé för PS-eleverna!

Isak

I sitt första VM visade Ps-eleverna att de har tagit ett stort kliv mot de allra främsta i Konaklassen. Första dagen gjorde alla seglarna bra insatser men låg ändå något under sin normala förmåga.

De tre avslutande dagarna på VM bjöd på mycket vind och nu visade våra elever sin kapacitet. Totalt seglades 12 race varav de sista 8 i vindar mellan 9 och 14 m/s.

Victor Börlin var den som seglade jämnast av alla och låg runt 10:e plats i alla race. Victor hade nog hamnat på 9:e plats om inte en trasig hängseletamp fick honom att bryta i näst sista seglingen. Victor hamnade tillslut på 11:e plats.

Jacob Friedrich avslutade VM på ett strålande sätt med bland annat 2 st 4:e platser och hamnade till slut på 11:e plats. Efter sitt år som utbytesstudent i Frankrike har Jacob snabbt hittat tillbaka till storformen.

Isak Turesson var den som i de avslutande 8 racen seglade allra bäst av PS-eleverna med en serie på 3,5,2,5,8,12,12,10. Härligt att få avsluta så efter en lite mindre lyckad inledningsdag. Isak hamnade på 10:e plats och blev bäst av PS-eleverna totalt. Isak var också den enda PS-elev som varit i ledning i ett VM-race. Han var oerhört nära att vinna ett av racen!

I damklassen seglade Ellie och Ebba fantastiskt bra och har utvecklat sin hårdvindsegling något enormt! Ellie har en fantastisk teknik, men Ebba har den något bättre fysiken och var i några race framme och tampades med de duktigaste killarna. Fantastiskt efter att bara ha Vindsurfat i 2 år!!!

Ebba fick brons i damklassen och sällan har man skådat en så lycklig och glad bronsmedaljör.

För våra färskaste Niuelever var det för tuffa förhållande och det var bara Gustav Strauss som kunde behärska dessa tuffa förhållande. Han gjorde ett mycket bra VM med tanke på hur orutinerad han är!

Nämnas bör också Emil Bergström som seglade oerhört inspirerat och seglade in runt 10:e plats i 3 av racen!

Sammanfattningsvis ett oerhört lyckat VM för PS-eleverna!

2016-05-20Jonas Mollberg

 niu  vindsurfing

Ringhals delar ut miniräknare till PS elever

Ringhals

Även i år kom Ringhals och delade ut miniräknare till PS naturvetare och teknister. Klicka på Läs mer för att se några bilder från utdelningen.

Läs mer  

2015-08-28Jonas Mollberg

 ringhals

Ebba tog guld på Vindsurfing SM i Malmö!

Ebba

Aldrig tidigare har PS elever lyckats så bra på SM i vindsurfing. De åtta eleverna seglade alla mycket bra under mycket utmanande förhållande i Malmö . Det genomfördes totalt åtta seglingar under lördag och söndag i vindar mellan 6 och 13 m/s. I dessa tävlingar startar alla tillsammans, herrar, damer och juniorer. Våra elever är fortfarande juniorer men lyckades placera sig riktigt bra i den hårda konkurrensen.

På herrsidan visade Viktor Börlin än en gång att han tillhör topp 10 i Sverige. Med lite flyt kunde de blivit en 5:e plats. Nu slutade Viktor 7:a men slog i flera race de etablerade seglarna som kom före honom totalt.
Isak Turesson gjorde en riktigt bra avslutning och verkar börja hitta storformen lagom till stundande VM.

Gustav Strauss gjorde debut som PS elev och i tävlingssammanhang och det med den äran. Hamnade naturligtvis långt bak i resultatlistan, men visade många goda kvaliteer. Det allra roligaste var att EBBA Einarsson blev bästa dam och i några race var framme och högg i toppen bland de duktigaste killarna. Ebba tar därmed PS första guldmedalj i Vindsurfing i seniorsammanhang. Redan på Jsm visade Ebba att hon är på gång och slog många av killarna i ett flertal race.

Nu i helgen skall seglarna till Danmark och segla öppna Danskamästerskapet då får Ebba konkurrens av Ellie och Gabriella i NIU-gruppen.

2016-05-20Jonas Mollberg

 vindsurfing  niu

PS cyklar och bygger för fred

calling

Onsdagen den 10 juni cyklade lärare och elever i åk 2 på VVS- och fastighetsprogrammet och Bygg- och anläggningsprogrammet, totalt 40 personer, till Himle asylförläggning. Eleverna byggde rastplatsbänkar och permanenta grillar tillsammans med de asylsökande.

Läs mer  

2015-06-15Jonas Mollberg

 entreprenörskap  byggprogrammet

Vindsurfing - PS Wave Open 2015

surf

Peder Skrivares Gymnasium genomförde i tisdags, 2/6, för tredje året i rad sin tävling i vindsurfing i vågor. Tävlingen skall ge eleverna på vindsurfingutbildningen tävlingserfarenhet och är öppen för alla andra elitvindsurfare. Ofta deltar delar av svenska eliten. Det behövs ju ordentligt med vind för en sådan tävling och därför är deltagarna stand-by under en period. När vinden kommer så körs tävlingen med 24 timmars varsel. En tävling på våren och en på hösten. Formatet är en utslagstävling där man bedöms för hopp och vågridning. 

Läs mer  

2015-10-14Jonas Mollberg

 vindsurfing  niu  psi

En hälsning från Sofia Bertilsson och Amanda Warefelt

En hälsning från Sofia Bertilsson och Amanda Warefelt i Sagolika Smaker UF som nu är på väg hem från Stockholmsmässan: "Det har varit ett par fullspäckade dagar i Stockholm. Vi har haft mycket att göra men samtidigt haft såå roligt!

Vårt mål från början var att ta oss till SM och dit kom vi. Dock tog vi inte hem något pris i Stockholm men vi känner oss som vinnare ändå! Det har varit otroligt lärorikt, utmanande, och vi har fått med oss mycket på vår resa! Tack vare UF har vi vuxit som människor och fått med oss många nyttiga erfarenheter men framför allt självsäkerhet och mod!”

UF

Läs mer  

2015-06-12Jonas Mollberg

 uf  företagsamhet  entreprenörskap

Teambuilding på Hantverksprogrammet

tbTorsdag den 21 maj ägnade åk. 2 och 3 på Hantverksprogrammet åt samarbetsövningar med aktiviteter och matlagning i Mattizskogen. Eleverna från hotell- och turism praktiserade sina kunskaper genom att vara med och anordna denna för alla mycket trevliga och givande dag.

Läs mer  

2015-12-22Jonas Mollberg

 hantverksprogrammet

Se filmen om Estetiska programmets musikinriktning

Hur är det egentligen att gå på estetiska programmet och på musikinriktningen? Vad gör man och måste man vara jätteduktig på att spela innan man börjar? Titta på filmen så blir du lite klokare.

2016-05-20Jonas Mollberg

 estetprogrammet  musik  film
Sida 18 av 18