Lukas Cullhed och Olof Leander tog SM-guld!

Stort grattis till Lukas Cullhed och Olof Leander som i fredags tog SM-guld på Yrkes-SM i Uppsala. Killarna tävlade i grenen för eleverna som läser på Hotell, Restaurang och Bageri.

Stort grattis även till lärarna på HRB för fantastiskt arbete kring eleverna!

2018-04-30Jonas Mollberg

 utmärkelse  anpassad-gymnasieskola  tävling

Peder skrivares gymnasiesärskolas musikal

Nu har repetitionerna av Peder Skrivares gymnasiesärskolas musikal startat! Du kan följa arbetet på Peder skrivares hemsida ». Premiären sker i mitten av maj på Teater Halland. Föreställningarna riktas mot årkurs 3-6. 

För mer information om tider och platsbokning se Teater Hallands hemsida längre fram i vår!

2017-02-10Jonas Mollberg

 film  musik  projekt  anpassad-gymnasieskola

Stabila bänkar till barnen

Ettorna på Bygg och anläggning  har tillsammans med elever från gymnasiesärskolans Hantverk och produktion gjutit och byggt bänkar.

Först gjöt de betongen som ska göra bänkarna stabila, sedan har de snickrat sittdelen till bänkarna och märkt upp att dem.

Stabiliteten är viktig eftersom bänkarna är sålda till Varbergs Kommun och kommer att finnas på förskolor för barnen att leka, klättra och fika på.

Eleverna är väldigt engagerade och tycker att det har varit ett kul projekt med variation.

2016-05-24Jonas Mollberg

 anpassad-gymnasieskola  byggprogrammet  företagsamhet

Gymnasiesärskolan besökte Komedianten

Idag hade Komedianten och Varbergs konsthall finbesök av eleverna på gymnasiesärskolan. De har varit här förr och det märktes att de var vana konsthallsbesökare. Vi tittade på skulpturerna och eleverna var nyfikna på konsten och delade många fina tankar med varandra. Sedan arbetade de i konstverkstan med egna skulpturer i lera. Konst behöver inte vara märkvärdigt och svårt, utan kan vara något att mötas kring- att inspireras och få nya tankar av. Precis så kändes det idag.

2016-02-17Jonas Mollberg

 komedianten  anpassad-gymnasieskola  kultur

Stor produktion av äppellådor

Hantverk och produktion på särskolan har fått en stor beställning på sina äppellådor av kund. Kunden hittade dem via deras blogg, där man kan följa produktioner och projekt.

Första leveransen har skett och produktionen är i full gång för fortsatta leveranser.

På Hantverk och produktion arbetar man entreprenöriellt, där eleverna får lära sig och träna på att jobba som i ett företag. Alla projekt man har är på riktigt dvs att man gör produkter som beställs av externa beställare och kommer till användning.

Idag arbetar man bland annat med att svarva  kapitäl till Kallbadhuset.

Eleverna har också en hel del samarbeten med Bygg och anläggningsprogrammet på PS. De arbetar i gemensamma projekt och bygger tillsammans.

Kontaktperson är Rickard Rahmn

2015-12-02Jonas Mollberg

 anpassad-gymnasieskola  entreprenörskap
Sida 1 av 1