Victor Börlin 1:a på årets första Cuptävling i Vindsurfing!

Ps Vindsurfingelever seglade i helgen tävling i Danska Nivå! Aldrig tidigare har eleverna nått sådana framgångar i en cuptävling! Ps eleverna som alla är juniorer ställde upp med 12 st seglare. Av dessa placerade sig 6 st bland de 12 främsta i det 27 man starka startfältet. Victor B seglade oerhört bra och efter serien 1,4,1,3,4,2,2 blev det en 1:a plats.  Ebba Einarsson och Ellie Nåbo placerade sig 8 och 9 totalt. Mycket starkt av tjejerna. Erik Gustavsson gjorde sin bästa tävling någonsin och hamnade på 5:e plats! 

De nya eleverna Gabriella Toresson och Gustav Strauss lyckades knipa en 11 resp 12 plats som bäst. Det visar också på den fina utveckling de nya eleverna har! För alla Niu elever blev det en lyckad helg med mycket ny kunskap och viktiga erfarenheter.

2016-05-03Jonas Mollberg

 niu  vindsurfing

Succé för PS-eleverna!

Isak

I sitt första VM visade Ps-eleverna att de har tagit ett stort kliv mot de allra främsta i Konaklassen. Första dagen gjorde alla seglarna bra insatser men låg ändå något under sin normala förmåga.

De tre avslutande dagarna på VM bjöd på mycket vind och nu visade våra elever sin kapacitet. Totalt seglades 12 race varav de sista 8 i vindar mellan 9 och 14 m/s.

Victor Börlin var den som seglade jämnast av alla och låg runt 10:e plats i alla race. Victor hade nog hamnat på 9:e plats om inte en trasig hängseletamp fick honom att bryta i näst sista seglingen. Victor hamnade tillslut på 11:e plats.

Jacob Friedrich avslutade VM på ett strålande sätt med bland annat 2 st 4:e platser och hamnade till slut på 11:e plats. Efter sitt år som utbytesstudent i Frankrike har Jacob snabbt hittat tillbaka till storformen.

Isak Turesson var den som i de avslutande 8 racen seglade allra bäst av PS-eleverna med en serie på 3,5,2,5,8,12,12,10. Härligt att få avsluta så efter en lite mindre lyckad inledningsdag. Isak hamnade på 10:e plats och blev bäst av PS-eleverna totalt. Isak var också den enda PS-elev som varit i ledning i ett VM-race. Han var oerhört nära att vinna ett av racen!

I damklassen seglade Ellie och Ebba fantastiskt bra och har utvecklat sin hårdvindsegling något enormt! Ellie har en fantastisk teknik, men Ebba har den något bättre fysiken och var i några race framme och tampades med de duktigaste killarna. Fantastiskt efter att bara ha Vindsurfat i 2 år!!!

Ebba fick brons i damklassen och sällan har man skådat en så lycklig och glad bronsmedaljör.

För våra färskaste Niuelever var det för tuffa förhållande och det var bara Gustav Strauss som kunde behärska dessa tuffa förhållande. Han gjorde ett mycket bra VM med tanke på hur orutinerad han är!

Nämnas bör också Emil Bergström som seglade oerhört inspirerat och seglade in runt 10:e plats i 3 av racen!

Sammanfattningsvis ett oerhört lyckat VM för PS-eleverna!

2016-05-20Jonas Mollberg

 niu  vindsurfing

Ebba tog guld på Vindsurfing SM i Malmö!

Ebba

Aldrig tidigare har PS elever lyckats så bra på SM i vindsurfing. De åtta eleverna seglade alla mycket bra under mycket utmanande förhållande i Malmö . Det genomfördes totalt åtta seglingar under lördag och söndag i vindar mellan 6 och 13 m/s. I dessa tävlingar startar alla tillsammans, herrar, damer och juniorer. Våra elever är fortfarande juniorer men lyckades placera sig riktigt bra i den hårda konkurrensen.

På herrsidan visade Viktor Börlin än en gång att han tillhör topp 10 i Sverige. Med lite flyt kunde de blivit en 5:e plats. Nu slutade Viktor 7:a men slog i flera race de etablerade seglarna som kom före honom totalt.
Isak Turesson gjorde en riktigt bra avslutning och verkar börja hitta storformen lagom till stundande VM.

Gustav Strauss gjorde debut som PS elev och i tävlingssammanhang och det med den äran. Hamnade naturligtvis långt bak i resultatlistan, men visade många goda kvaliteer. Det allra roligaste var att EBBA Einarsson blev bästa dam och i några race var framme och högg i toppen bland de duktigaste killarna. Ebba tar därmed PS första guldmedalj i Vindsurfing i seniorsammanhang. Redan på Jsm visade Ebba att hon är på gång och slog många av killarna i ett flertal race.

Nu i helgen skall seglarna till Danmark och segla öppna Danskamästerskapet då får Ebba konkurrens av Ellie och Gabriella i NIU-gruppen.

2016-05-20Jonas Mollberg

 vindsurfing  niu
Sida 1 av 1