SM-guld till NIU-elever i innebandy

I helgen avgjordes distriktlags-SM i innebandy i Umeå. Glädjande nog var många av våra NIU-elever födda -05 med i turneringen och representerade Halland och Småland. Både kill- och tjejlaget gjorde bra insatser för Halland men allra bäst gick det för våra tjejer hitflyttade från Småland. Både Tindra Johansson i 21NAC och My Hedberg i 21EKC stod för starka insatser när guldet bärgades efter förlängningsseger mot Stockholm i finalen. Vi säger stort grattis till de nyblivna svenska mästarna.

2022-11-08Jonas Mollberg

tävling  niu  innebandy  idrottsprofiler

Nya böcker september 2022.

Izabella Rosengren - Hetta: Om människan i en varmare värld

Med en blandning av populärvetenskap, journalistiskt reportage och personligt humoristiska undersökningar berättar Hetta hela historien om människan och vårt förhållande till extrem värme. Från dagen vi klev ner ur träden och ut ur lövverkets skuggor fram till de troliga, men inte alltid så roliga framtidsscenarier som vi alla borde börja sätta oss in i.

Nya böcker september 2022

2022-09-20Jonas Mollberg

klimatförändringar  boktips  biblioteket

Valdebatt på PS.

Valdebatt för skolans treor i en fullsatt aula. Inbjudna var representanter från riksdagspartierna.

2022-08-31Jonas Mollberg

valdebatt  politik  demokrati

Ringhals delar ut miniräknare till Natur- och teknikettor.

I 20 års tid har Ringhals delat ut avancerade kalkylatorer till alla ettor på teknik- och naturvetenskapsprogrammen. Miniräknarna används i skolarbetet under utbildningens tre år och får behållas efter genomgången och avslutad studietid. Häromdagen fick årets 1:or sina kalkylatorer.

2022-08-26Jonas Mollberg

skola-arbetsliv  samarbeten  ringhals

Vårkonsert på Rosenfred, 19 maj, 2022.

Medverkande: Elever från Estetiska- och Naturestetiska programmet på Peder Skrivares skola.

2022-06-08Jonas Mollberg

naturestet  estetprogrammet  konsert  musik  film  kultur