William vann yrkes-SM!

Stort grattis till Willam Gunnarsson - Installationselektriker - som igår vann yrkes-SM. William går i 18EE (El- och Energiprogrammet) på PS.

2022-05-13Jonas Mollberg

skola-arbetsliv  el-och-energiprogrammet  tävling  utmärkelse  priser

PS uppmärksammar Europadagen.

Den 9:e maj är det åter dags att fira Europadagen. Elever på samhällsprogrammets internationella profil delar med sig av korta nyhetsbrev om EU här på hemsidans blogg. De kommer också under förmiddagen delta i två pass av direktsändning från Regeringskansliet i Stockholm. Alla kan ta del av hela dagens program och sändningen via Regeringskansliets hemsida som nås på https://www.regeringen.se/.

Program Europadagen

2022-05-02Jonas Mollberg

samhällsprogrammet  europadagen  eu

Nya böcker april 2022.

Martin Kragh - Det fallna imperiet: Ryssland och väst under Vladimir Putin

Den 24 februari 2022 markerar en ny ordning för Europa. Vladimir Putin introducerade sin linje under en säkerhetskonferens iMünchen 2007 och etablerade den med kriget i Georgien 2008 och annekteringen av Krimhalvön 2014. Med invasionen i Ukraina har han korsat Rubicon. Martin Kragh tar i sin bok ett helhetsgrepp om Vladimir Putin och den ryska historien, från Tsarrysslands fall till Sovjetunionens upplösning och det postsovjetiska Ryssland. Det fallna imperiet omistlig läsning för den som vill förstå Vladimir Putins drivkrafter och hans dröm om en rysk stormakt baserad på auktoritär politisk grund.

Nya böcker april 2022

2022-04-21Jonas Mollberg

boktips  biblioteket

Stora framgångar för PS på Ung Företagsamhets prisutdelning!

PS lyckades extra bra i år på Ung Företagsamhets prisutdelning som livesändes från Halmstad. Vi vann 6 stycken elevkategorier samt Årets UF-lärare och Årets Skola. Eleverna representerade olika program på skolan;  Handels, Ekonomi, Samhäll, Teknik.

• Tasty-Wasty UF vann Årets UF-företag, Årets Vara, Årets Affärsplan & Årets Hantverkare!!! Stort grattis!
  • Second Tray UF vann Årets ekologiskt Hållbara
  • Årets Tjänst vanns av NBS lageruthyrning, där kom Colligo UF på 2:a plats
  • Bake It UF kom på 2:a plats i Årets vara
  • Light twice UF kom på 2:a plats i Årets Hantverkare
  • UF-lärare Per-Arne Jerlestad

Grattis och bra jobbat!!!

2022-03-18Jonas Mollberg

priser  utmärkelse  tävling  ungföretagsamhet  entreprenörskap

Konsert på komedianten 2022-03-09

2022-03-10Jonas Mollberg