Julavslutning i Varbergs kyrka

Även i år fick vi ta del av en fin julavslutning i Varbergs kyrka. Elever från det estetiska och naturestetiska programmet bjöd på ett blandat program med både kör och teater. Ett stort tack till alla medverkande!

2016-12-21Jonas Mollberg

 konsert  naturvetenskapsprogrammet  estetprogrammet  jul

Ännu en lyckad Renässansdag!


Balkongscenen ur Romeo och Julia.

Glad renässanskvartett.


Glada renässansmusikanter.

Klicka på bilderna för att se ett bildgalleri!

Elever från Naturvetenskapsprogrammet, Teknikprogrammet och Estetprogrammet har återigen bjudit på en rolig och lyckad Renässansdag. Tack alla medverkande!

2016-12-15Jonas Mollberg

 kultur  naturvetenskapsprogrammet  teknikprogrammet  estetprogrammet  samarbeten  renässansdagen

Årets Julgran 2016!

Årets Julgran 2016

Ett samarbete - på temat kreativitet - mellan ettor på Byggprogrammet o VVS- och fastighetsprogrammet.

2016-12-14Jonas Mollberg

 film  samarbeten  vvs-programmet  byggprogrammet

PS Vinner Utmärkelsen 2016!!

Nu är det avgjort. PS är vinnare av Utmärkelsen 2016, i kategorin gymnasium och för bästa kvalitet och samverkan i skola-arbetslivskontakter.

Juryns motivering

”Gymnasiet arbetar regelbundet och systematiskt med entreprenöriellt lärande och värdeskapande projekt där nära samverkan med yrkeslivet sker. Skolan arbetar långsiktigt dels genom branschdagar för åk 1 med inbjudna representanter från arbetslivet i syfte att inspirera och ge kunskap, dels med yrkesdagar i åk 2 för att ge en inblick i arbetsmarknaden och yrken, samt med jobbskuggning i åk 2 och 3 där elever på studieförberedande program får följa yrkesföreträdare under en vecka.
Gymnasieskolan har ett nytänk där ett exempel är en kompetensbytardag där lärare och SYV på skolan utbyter kompetenser med det lokala näringslivet. Ett annat exempel är den mötesplats på skolan som är öppen i syfte att ge eleverna inblick i olika branscher och yrken.”

Stort Grattis!

2016-12-01Jonas Mollberg

 entreprenörskap  skola-arbetsliv

Besök av Olivia Bergdahl

Idag är estradpoeten och författaren Olivia Bergdahl på besök på PS. Eleverna ska delta i en skrivartävling som författarcentrum anordnar och nu är det dags för inspiration!

2016-11-28Jonas Mollberg

 kultur