Prisutdelning på Naturvetenskaps- och Teknikprogrammet!

Fredagen den 28 maj hade vi utdelning av priser till de elever som hamnat på de tre främsta placeringarna i matematik- kemi- och fysiktävlingarna vi haft på skolan under året.

Från vänster: Gunilla Ekwall (Prisutdelare från Ringhals), Anton Wikelund, 19TEB, Alfons Nilsson, 19TEB, Felix Jansson, 18NAA, Vilhelm Nilsson-Thorsson, 18NAA, Noah Bechtel, 18NAA, Federico Amidani, 18NAA, Arvid Gellerstedt, 19NAA.

Pristagare:

Matematik:

2. Felix Jansson, 18NAA
  3. Noah Bechtel, 18NAA

Fysik: (delad andraplats)

2. Federico Amidani, 18NAA och  Alfons Nilsson, 19TEB

Kemi:

2. Arvid Gellerstedt, 19NAA
  3. Anton Wikelund, 19TEB

Vilhelm vann alltså alla tre tävlingarna vilket aldrig hänt förut och till på köpet kommer han att representera Sverige i Internationella MatematikOlympiaden (IMO) som går i juli.Han gör detta för att han blev en av de fem bästa i den svenska finalen.

2021-05-31Jonas Mollberg

priser  ringhals  kemi  kemi  matematik  teknikprogrammet  naturestet  naturvetenskapsprogrammet

Digital Vårkonsert vt 21.

Coronaanpassad vårkonsert med elever från estetiska och naturestetiska programmet.

Inspelad i Rosenfredsskolans aula 5 maj, 2021.

2021-05-28Jonas Mollberg

film  musik  konsert  naturestet  estetprogrammet

PS Julavslutning 2020.

2020-12-17Jonas Mollberg

film  avslutning  jul  musik  naturestet  estetprogrammet

Vilhelm Nilsson-Thorsson i 18NAA i Sverigefinal!

Vilhelm Thorsson-Nilsson i 18NAA har deltagit i Sverigefinalen i Skolornas matematiktävling och där kommit på en delad 5.e plats.

Vilhelm var med i den kvalificeringstävling som vi tidigare i höst hade här på skolan. Ca 30 elever från PS deltog och under v. 44 kom resultatet. Vilhelm hade nästan alla rätt och kvalificerade sig därigenom till Sverigefinalen där han kom på en delad 5:e plats. Han kommer därför att under våren representera PS i den Nordiska finalen som också är en kvalificeringstävling för världsfinalen. Där har Vilhelm chansen att kvalificera sig till det svenska landslaget och får i så fall representera Sverige i den finalen.

En delad 5:e-placering är ett av de bästa resultat PS någonsin haft under de åtminstone 50 år som vi deltagit i tävlingen.

Ett stort, stort grattis till Vilhelm för en fantastiskt väl genomförd tävling och en verkligt gedigen prestation!

2020-12-02Jonas Mollberg

tävling  naturestet  matematik

Utställning av PS bild- & formelever.

2020-11-23Jonas Mollberg

utställning  naturestet  estetprogrammet  estet  bildochform