Valdebatt på PS.
Valdebatt för skolans treor i en fullsatt aula. Inbjudna var representanter från riksdagspartierna.
2022-08-31Jonas Mollberg
valdebatt politik demokratiPS uppmärksammar Europadagen.
Europadagen 9:e maj
På Europadagen den 9 maj uppmärksammar hela Europa freden och sammanhållningen i Europa. Även i år överskuggas firandet av den pågående coronakrisen. Därför vill vi under Europadagen lyfta fram vikten av samarbete för att lösa globala utmaningar. Eleverna i åk 3 på Samhällsprogrammets internationella inriktning, publicerar nyhetsbrev och poddar om EU:s gemensamma arbete inom olika ämnesområden som påverkar ditt liv och hur dessa hänger ihop med FN:s globala hållbarhetsmål. Dessa finner du här på skolans blogg för att alla NI där ute ska kunna ta del av vad ett medlemskap i EU innebär.
Emma N. Norberg
Skolambassdör för EU
2021-05-05Jonas Mollberg
europaparlametentet demokrati eu europadagenPS uppmärksammar firandet av Europadagen!
På Europadagen den 9 maj uppmärksammade hela Europa freden och sammanhållningen i Europa. I år överskuggades dagen av den pågående Coronakrisen. Firandet av 70-årsdagen av Schumandeklarationen som skulle förhindra krig och lade grunden till europeisk gemenskap och solidaritet har fått ett annat krig att utkämpa. För att bekämpa smittan och klara pandemins ekonomiska konsekvenser måste vi hjälpas åt.
Eftersom firandet av denna dag med olika aktiviteter på skolan har tvingats ställa in på grund av rådande omständigheter har eleverna i åk 3 på Samhällsprogrammets internationella inriktning, skrivit nyhetsbrev och spelat in poddar om EU. Under två veckors tid kommer vi att publicera dessa för att alla NI där ute ska kunna ta del av vad ett medlemskap i EU innebär.
Emma N. Norberg
Skolambassadör för EU
2020-05-11Jonas Mollberg
politik demokrati samarbeten euNya böcker maj 2019.
Ulrika Holgersson (red), Lena Wängnerud (red) - Rösträttens århundrade: kampen, utvecklingen och framtiden för demokratin i Sverige.
Mellan 1918 och 1922 infördes allmän och lika rösträtt i Sverige. När riksdagen inleder sitt hundraårsfirande av rösträtten i december 2018 utkommer denna populärvetenskapliga forskarantologi med texter av statsvetare, historiker, ekonomhistoriker, medieforskare, genusvetare och konstvetare. I tre delar, om bakgrunden, utvecklingen under 1900-talet och framtiden, berättar författarna om processerna som ledde fram till riksdagsbesluten, om människorna som arbetade med rösträttsfrågan och om vilka utmaningar demokratin står inför i dag. Utgiven i samarbete med Riksbankens Jubileumsfond.
2019-05-24Jonas Mollberg
boktips biblioteket demokrati politik