Prisutdelning på Naturvetenskaps- och Teknikprogrammet!

Fredagen den 28 maj hade vi utdelning av priser till de elever som hamnat på de tre främsta placeringarna i matematik- kemi- och fysiktävlingarna vi haft på skolan under året.

Från vänster: Gunilla Ekwall (Prisutdelare från Ringhals), Anton Wikelund, 19TEB, Alfons Nilsson, 19TEB, Felix Jansson, 18NAA, Vilhelm Nilsson-Thorsson, 18NAA, Noah Bechtel, 18NAA, Federico Amidani, 18NAA, Arvid Gellerstedt, 19NAA.

Pristagare:

Matematik:

  1. Vilhelm Thorsson, 18NAA
  2. Felix Jansson, 18NAA
  3. Noah Bechtel, 18NAA

Fysik: (delad andraplats)

   1. Vilhelm Thorsson, 18NAA
   2. Federico Amidani, 18NAA och  Alfons Nilsson, 19TEB

Kemi:

  1. Vilhelm Thorsson, 18NAA
  2. Arvid Gellerstedt, 19NAA
  3. Anton Wikelund, 19TEB

Vilhelm vann alltså alla tre tävlingarna vilket aldrig hänt förut och till på köpet kommer han att representera Sverige i Internationella MatematikOlympiaden (IMO) som går i juli.Han gör detta för att han blev en av de fem bästa i den svenska finalen.

2021-05-31Jonas Mollberg

 priser  ringhals  kemi  kemi  matematik  teknikprogrammet  naturestet  naturvetenskapsprogrammet

Ringhals sponsrar Natur- och teknikettor med miniräknare.

I många år har Ringhals valt att sponsra ettorna på Naturvetenskaps- och teknikprogrammen med avancerade kalkylatorer. För Ringhals är det viktigt att uppmuntra ungdomar till studier i teknik och naturvetenskap. Årets ettor var inget undantag, de fick strax efter skolstart ta emot sina nya avancerade räknare.

 

2020-08-26Jonas Mollberg

 teknikprogrammet  naturvetenskapsprogrammet  skola-arbetsliv  samarbeten  ringhals

Ringhals sponsrar PS med miniräknare.

På Teknik och Natur behövs grafräknare för att genomföra sin utbildning. Sedan 17 år har skolan ett samarbete med Ringhals som lånar ut dessa till elever som börjat första året på Te och Na. Eleverna har sedan möjlighet att köpa ut räknarna när de avslutar sin utbildning på dessa program. I fredags fick årets ettor motta sina räknare och är nu laddade för sina lektioner.

2019-08-26Jonas Mollberg

 skola-arbetsliv  samarbeten  teknikprogrammet  ringhals  naturvetenskapsprogrammet

Ringhals sponsrar Natur- och Teknikettor med miniräknare.

I över 15 år har Ringhals valt att sponsra ettorna på Naturvetenskaps- och teknikprogrammen med avancerade kalkylatorer. För Ringhals är det viktigt att uppmuntra ungdomar till studier i teknik och naturvetenskap. Årets ettor var inget undantag, de fick strax efter skolstart ta emot sina nya avancerade räknare.

2018-08-28Jonas Mollberg

 samarbeten  skola-arbetsliv  ringhals  teknikprogrammet  naturvetenskapsprogrammet

Ringhalspriset 2018!

Från vänster Axel Selvén, Wilma Söderbaum, Ruba Kal-Omar, William Lejon, Gustav Strandlycke och Lars-Anders Callenberg. Alessandro Amidani saknas på bilden.

Priset för skolans bästa elever i de nationella matematik och fysiktävlingarna har delats ut och som vanligt var det Ringhals som delade ut priserna genom Ringhals HR-avdelning Karin Kalldert.

De elever som kom bland de tre bästa på skolan i de nationella matematik- fysik- och kemitävlingarna var:

Matematik:

Ruba Kal Omar, 15NAA
Gustav Strandlycke, 15NAC
Axel Selvén, 15NAC

Fysik:

Gustav Strandlycke, 15NAC
William Lejon, 15TEA
Ruba Kal Omar, 15NAA

Kemi:

Ruba Kal-Omar, 15NAA
Alessandro Amidani, 16NAB
Wilma Söderbaum, 16NAA

Förutom ett pris på 1000 kr får förstapristagaren ett erbjudande om sommarjobb på Ringhals. Ruba Kal-Omar, 15NAA tog pris i alla kategorierna och vann två.

I samband med prisutdelningen hölls också en uppskattad föreläsning av Dr Rikard Jonsson (bild 2). Han berättade och förklarade på ett enkelt och intressant sätt delar av den svårare portionen av Einsteins relativitetsteori, den allmänna. Han visade med sina modeller att gravitation inte är en kraft utan bara en följd av rumtidens geometri.

 

 

2018-05-15Jonas Mollberg

 utmärkelse  skola-arbetsliv  ringhals  tävling