Prisutdelning på Naturvetenskaps- och Teknikprogrammet!

Fredagen den 28 maj hade vi utdelning av priser till de elever som hamnat på de tre främsta placeringarna i matematik- kemi- och fysiktävlingarna vi haft på skolan under året.

Från vänster: Gunilla Ekwall (Prisutdelare från Ringhals), Anton Wikelund, 19TEB, Alfons Nilsson, 19TEB, Felix Jansson, 18NAA, Vilhelm Nilsson-Thorsson, 18NAA, Noah Bechtel, 18NAA, Federico Amidani, 18NAA, Arvid Gellerstedt, 19NAA.

Pristagare:

Matematik:

2. Felix Jansson, 18NAA
  3. Noah Bechtel, 18NAA

Fysik: (delad andraplats)

2. Federico Amidani, 18NAA och  Alfons Nilsson, 19TEB

Kemi:

2. Arvid Gellerstedt, 19NAA
  3. Anton Wikelund, 19TEB

Vilhelm vann alltså alla tre tävlingarna vilket aldrig hänt förut och till på köpet kommer han att representera Sverige i Internationella MatematikOlympiaden (IMO) som går i juli.Han gör detta för att han blev en av de fem bästa i den svenska finalen.

2021-05-31Jonas Mollberg

priser  ringhals  kemi  kemi  matematik  teknikprogrammet  naturestet  naturvetenskapsprogrammet

Ringhals sponsrar PS-elever med miniräknare.

I 15 år har Ringhals valt att sponsra ettorna på Naturvetenskaps- och teknikprogrammen med avancerade kalkylatorer. För Ringhals är det viktigt att uppmuntra ungdomar till studier i teknik och naturvetenskap. Årets ettor var inget undantag, de fick strax efter skolstart ta emot sina nya avancerade räknare.

2017-09-06Jonas Mollberg

teknikprogrammet  naturvetenskapsprogrammet  kemi  fysik  matematik  ringhals

Oscar vann kemipris vid tävling i Thailand!

Oscar

Oscar Blommegård från Hyltebruk utsågs till bäste svensk i kemi i den internationella Kemiolympiaden. Vi gratulerar Oscar - som gått naturvetenskapsprogrammet på PS - till priset och önskar honom lycka till med sina fortsatta studier!

2017-08-13Jonas Mollberg

tävling  naturvetenskapsprogrammet  kemi

Årets RInghalspristagare

Ringhals delar varje år ut pris i tre kategorier, det är Matematik, Kemi och Fysik. Ettan, tvåan och trean får alla 1000 kronor var. Vinnaren får också erbjudande om sommarjobb på Ringhals.

Pristagarna i matematik är i år 1:a Oscar Blommegård 14NAB, 2:a Filip Johansson 14 NAB och 3:a Gustav Strandlycke 15NAC

I Kemi 1:a Oscar Blommegård 14NAB, 2:a Gustav Strandlycke 15NAC och 3:a Ruba Kal Omar 15NAA.

Vinnarna i Fysik är 1:a Oliver Brink 14NAB, 2:a Oscar Blommegård 14NAB och 3:a Gustav Strandlycke 15NAC

Grattis till alla vinnare!

2017-06-08Jonas Mollberg

skola-arbetsliv  matematik  fysik  kemi  ringhals

Oscar Blommegård till internationella finalen i kemiolympiaden!

Oscar Blommegård, 14NAB, har gått vidare till den internationella finalen i kemiolympiaden.

Han ingår nu i det svenska kemilandslaget som består av fyra elever. De kommer att tävla mot ca 300 gymnasieelever från övriga världen. Finalen hålls i Thailand 6-15 juli.

Lycka till!

2017-04-26Jonas Mollberg