Prisutdelning på Naturvetenskaps- och Teknikprogrammet!

Fredagen den 28 maj hade vi utdelning av priser till de elever som hamnat på de tre främsta placeringarna i matematik- kemi- och fysiktävlingarna vi haft på skolan under året.

Från vänster: Gunilla Ekwall (Prisutdelare från Ringhals), Anton Wikelund, 19TEB, Alfons Nilsson, 19TEB, Felix Jansson, 18NAA, Vilhelm Nilsson-Thorsson, 18NAA, Noah Bechtel, 18NAA, Federico Amidani, 18NAA, Arvid Gellerstedt, 19NAA.

Pristagare:

Matematik:

2. Felix Jansson, 18NAA
  3. Noah Bechtel, 18NAA

Fysik: (delad andraplats)

2. Federico Amidani, 18NAA och  Alfons Nilsson, 19TEB

Kemi:

2. Arvid Gellerstedt, 19NAA
  3. Anton Wikelund, 19TEB

Vilhelm vann alltså alla tre tävlingarna vilket aldrig hänt förut och till på köpet kommer han att representera Sverige i Internationella MatematikOlympiaden (IMO) som går i juli.Han gör detta för att han blev en av de fem bästa i den svenska finalen.

2021-05-31Jonas Mollberg

priser  ringhals  kemi  kemi  matematik  teknikprogrammet  naturestet  naturvetenskapsprogrammet

Elva pallplatser till PS!

Hallands UF-företag har gjort upp under den digitala UF-galan. Det blev hela 11 pallplatser till PS!

I den mest prestigefyllda tävlingen, Årets UF-företag kammades förstaplatsen hem av Recond UF från PS som även kan titulera sig som vinnare i kategorin Årets Tjänst! I samma kategori kammade Relights UF också från PS, hem en 2:a plats. De tog också hem första priset i Årets Affärsplan! Alla pallplatser i kategorin togs hem av UF-företag från PS, på delad andra plats kom: Custom2021 UF, Ocean Aid UF och Waste Fruit UF. Waste Fruit UF tog också hem en 2:a plats i Årets ekologist hållbara UF-företag och en 2:a plats i Årets Marknadsförare. 2:a platsen i Årets innovation gick till ett UF-företag från PS, ReFlex UF. Refill Varberg UF från PS kom på en andraplats i Årets Vara.

Stort grattis och bra jobbat elever och lärare!!

2021-03-24Jonas Mollberg

utmärkelse  ungföretagsamhet  priser  entreprenörskap  skola-arbetsliv

Ringhals sponsrar Natur- och teknikettor med miniräknare.

I många år har Ringhals valt att sponsra ettorna på Naturvetenskaps- och teknikprogrammen med avancerade kalkylatorer. För Ringhals är det viktigt att uppmuntra ungdomar till studier i teknik och naturvetenskap. Årets ettor var inget undantag, de fick strax efter skolstart ta emot sina nya avancerade räknare.

2020-08-26Jonas Mollberg

teknikprogrammet  naturvetenskapsprogrammet  skola-arbetsliv  samarbeten  ringhals

Bipack UF tävlade i SM i Ung Företagsamhet!

Bipack UF är 5 stycken killar från ekonomiprogrammet på Peder skrivares skola. VD'n Melker berättar att: ”Vårt företag tillverkar ett miljövänligt alternativ till plastfolie. Under UF-året har vi alla jobbat hårt för att både synas så mycket som möjligt men även för att nå en bra försäljning och gå lång i tävlingarna. I de regionala tävlingarna i Halland  som omfattade 8 tävlingar  nominerades vi  i hela 7 st och vann 4 av dessa. Årets vara, Årets Hantverkare, Årets hållbara UF-företag och Årets Marknadsförare där vi också vann prispengen på 10 000kr. Dessutom gick Melker Eliasson vidare och blev nominerad till årets säljare i Halland  och fick tävla i SM

Tyvärr vann inte företaget någon av tävlingarna på SM och Melker sammanfattar sina och företagets tankar:

”Det är väldigt roligt att vi fick chansen att tävla och vara med i SM men även känslan att representera Halland. Det är häftigt att tävla mot många andra duktiga UF-företagare och företag och blev tyvärr ingen vinst denna gång. Däremot så fortsätter vi att kämpa och att hålla huvudet högt ända tills avvecklingen av företaget. Vad som händer efter avvecklingen får vi se. Men vi alla ser fram emot en framtid med nya spännande utmaningar. Vi på Bipack UF vill även passa på att tacka alla som hjälpt oss under UF-året, stort tack till både UF-kontoret, Pederskrivaresskola och alla fantastiska lärare. Tack!”

//Melker & Bipack UF

2020-05-20Jonas Mollberg

tävling  ungföretagsamhet  entreprenörskap  ekonomiprogrammet

Lokal UF-gala.

Tisdag 14 maj arrangerades Varbergs Sparbanks UF-gala. UF- eleverna fick mingla med rådgivare, UF-lärare och näringslivsfolk och dela med sig av tips som skall inspirerar framtidens UF-företagare. Under kvällen var det också prisutdelningar. Där PS kammade hem alla priser.

Vinnare blev Årets Utveckling – Keychain of Sweden, Årets Affärsidé – Förena Varberg UF, Årets Lokala Engagemang – Hempotatis UF, Årets Företag – Varbergskassen UF. Dessutom blev UF-lärare Marina Stenqvist Årets Inspiratör och Lovisa Eriksson och Linn Gustavsson från Restyle UF vann varsin plats på Emax entreprenörskapsläger som går av stapeln på Chalmers under sommaren.

Stort Grattis till alla vinnare!

2019-05-17Jonas Mollberg

priser  utmärkelse  entreprenörskap  skola-arbetsliv  uf  ungföretagsamhet