Estetkonsert vt 2021.

2021-05-12Jonas Mollberg

film  konsert  musik  estetprogrammet

Nya böcker april 2021.

Maximilian Lundin, Daniel Öhman "Ät gott och rädda planeten".

Idén till den här boken föddes ur en enkel teori: Kan det vara så enkelt att den mat
som är bra för vår planet också är den som är överlägset bäst för vår kropp? Om vi
minskar på köttet, äter mer grönt, köper ekologiska råvaror, följer årstiderna i valet
av grönsaker och använder mindre socker - vad får det egentligen för effekt? På
miljön och på midjemåttet?

Nya böcker april 2021.

2021-05-07Jonas Mollberg

hållbar-utveckling  biblioteket  boktips

Samhällsprogrammets nyhetsbrev och poddar om EU.

Eftersom firandet av europadagen med olika aktiviteter på skolan har tvingats ställa in på grund av rådande omständigheter har eleverna i åk 3 på Samhällsprogrammets internationella inriktning, skrivit nyhetsbrev och spelat in poddar om EU. Vi komme att publicera dessa för att alla NI där ute ska kunna ta del av vad ett medlemskap i EU innebär.

Poddar och Nyhetsbrev

Podd om fiskevillkor

Dags att rädda haven

Människohandel

EU:s solidaritetsprincip vid naturkatastrofer

Att leva och arbeta i ett annat EU-land

Bosmandomen

Coronas påverkan på ekonomi och hälsa inom EU

EU:s amré och försvar av yttre gränser

Prostitution

Trafficking

2021-05-05Jonas Mollberg

europadagen  eu  samhällsprogrammet

PS uppmärksammar Europadagen.

Europadagen 9:e maj

På Europadagen den 9 maj uppmärksammar hela Europa freden och sammanhållningen i Europa. Även i år överskuggas firandet av den pågående coronakrisen. Därför vill vi under Europadagen lyfta fram vikten av samarbete för att lösa globala utmaningar. Eleverna i åk 3 på Samhällsprogrammets internationella inriktning, publicerar nyhetsbrev och poddar om EU:s gemensamma arbete inom olika ämnesområden som påverkar ditt liv och hur dessa hänger ihop med FN:s globala hållbarhetsmål. Dessa finner du här på skolans blogg för att alla NI där ute ska kunna ta del av vad ett medlemskap i EU innebär.

Emma N. Norberg

Skolambassdör för EU

2021-05-05Jonas Mollberg

europaparlametentet  demokrati  eu  europadagen

Elva pallplatser till PS!

Hallands UF-företag har gjort upp under den digitala UF-galan. Det blev hela 11 pallplatser till PS!

I den mest prestigefyllda tävlingen, Årets UF-företag kammades förstaplatsen hem av Recond UF från PS som även kan titulera sig som vinnare i kategorin Årets Tjänst! I samma kategori kammade Relights UF också från PS, hem en 2:a plats. De tog också hem första priset i Årets Affärsplan! Alla pallplatser i kategorin togs hem av UF-företag från PS, på delad andra plats kom: Custom2021 UF, Ocean Aid UF och Waste Fruit UF. Waste Fruit UF tog också hem en 2:a plats i Årets ekologist hållbara UF-företag och en 2:a plats i Årets Marknadsförare. 2:a platsen i Årets innovation gick till ett UF-företag från PS, ReFlex UF. Refill Varberg UF från PS kom på en andraplats i Årets Vara.

Stort grattis och bra jobbat elever och lärare!!

2021-03-24Jonas Mollberg

utmärkelse  ungföretagsamhet  priser  entreprenörskap  skola-arbetsliv