Bäst i Sverige!

Ett STOOOORT grattis till Ville som var bäst i Sverige och näst bäst i Norden!! Ville tog i år studenten från Naturvetenskapsprogrammet.

"IMO 2021 har avslutats

Den andra distansolympiaden i matematik är historia. IMO2021 organiserades av St Petersburg, Ryssland, precis som IMO2020, och precis som i fjol kunde deltagarna inte vara på plats. Det svenska laget skrev tillsammans med lagen från Danmark, Norge och Island i Sorø, Danmark. De fyra länderna genomförde det traditionsenliga träningslägret före olympiaden och de fyra lagen stannade kvar för själva tävlingen. Det gjorde att man upplevde åtminstone lite av IMO-gemenskapen och allt det roliga som brukar finnas runtomkring själva tävlingen.

Resultaten blev klara igår. Det svenska laget kommer hem med två medaljer, Vilhelm Thorsson (silver) och Manja Rönngren (brons). Grattis! Fantastiskt, med tanke på att uppgifterna var ovanligt svåra. Erik Hedin (som i våras forfarande var en grundskoleelev!) fick hedersomnämnande för en perfekt löst uppgift. Grattis! Sverige kom på 57e plats av 107 deltagande länder. I topptrion hittar vi länder som brukar slåss om topplaceringarna, Kina, Ryssland och Korea. Av de nordiska länderna var det endast Norge som skrev bättre än Sverige och kom på 51a plats.

Bra gjort, alla! Det var som sagt en mycket svår olympiad och vårt lag var ganska ungt och oerfaret. Vi hoppas på ännu bättre resultat nästa år!"

information från https://www.mattetavling.se/

2021-07-25Maria Hylander

priser  matematik

Studentavslutning på PS, 11 juni, 2021.

Spellista med alla filmer från studentavslutningen på PS 2021.

2021-06-14Jonas Mollberg

film  avslutning  student

Prisutdelning på Naturvetenskaps- och Teknikprogrammet!

Fredagen den 28 maj hade vi utdelning av priser till de elever som hamnat på de tre främsta placeringarna i matematik- kemi- och fysiktävlingarna vi haft på skolan under året.

Från vänster: Gunilla Ekwall (Prisutdelare från Ringhals), Anton Wikelund, 19TEB, Alfons Nilsson, 19TEB, Felix Jansson, 18NAA, Vilhelm Nilsson-Thorsson, 18NAA, Noah Bechtel, 18NAA, Federico Amidani, 18NAA, Arvid Gellerstedt, 19NAA.

Pristagare:

Matematik:

2. Felix Jansson, 18NAA
  3. Noah Bechtel, 18NAA

Fysik: (delad andraplats)

2. Federico Amidani, 18NAA och  Alfons Nilsson, 19TEB

Kemi:

2. Arvid Gellerstedt, 19NAA
  3. Anton Wikelund, 19TEB

Vilhelm vann alltså alla tre tävlingarna vilket aldrig hänt förut och till på köpet kommer han att representera Sverige i Internationella MatematikOlympiaden (IMO) som går i juli.Han gör detta för att han blev en av de fem bästa i den svenska finalen.

2021-05-31Jonas Mollberg

priser  ringhals  kemi  kemi  matematik  teknikprogrammet  naturestet  naturvetenskapsprogrammet

Digital Vårkonsert vt 21.

Coronaanpassad vårkonsert med elever från estetiska och naturestetiska programmet.

Inspelad i Rosenfredsskolans aula 5 maj, 2021.

2021-05-28Jonas Mollberg

film  musik  konsert  naturestet  estetprogrammet

Estetkonsert vt 2021.

2021-05-12Jonas Mollberg