Nya böcker september 2021.

Stina Wollter - Kring denna konst

Sedan mer än trettio år tillbaka har Stina Wollter varit yrkesverksam konstnär. I Kring denna konst får vi kliva in i hennes rika konstnärskap, in i berättelserna bakom bilderna, och händelserna bakom berättelserna. Boken innehåller ett rikt urval av Stinas egna verk genom årtionden - från måleri och teckningar till kollage, skulpturer och foton

Nya böcker september 2021

2021-09-29Jonas Mollberg

boktips  biblioteket

PS utsett till certifierat VVS-college för läsåret 2021/2022!

PS erbjuder sina elever en branschcertifierad utbildning och har därför  utsetts till VVS-college. VVS-college är branschens kvalitetssäkring av skolor som visar att de erbjuder eleverna en bra utbildning och förbereder dem inför den kommande färdigutbildningen som lärling på ett företag.

Detta är VVS-college

VVS-college är vår kvalitetssäkring av skolor för att se till att de elever som går en VVS-utbildning får en bra utbildning som förbereder dem inför lärlingstiden. Genom att kontrollera skolans lokaler, hur många lärare det finns, elevernas teoretiska och praktiska kunskap och hur nöjda eleverna är med sin utbildning vet vi att eleverna får rätt förutsättningar för att kunna fortsätta sin utbildning som lärlingar på företag.

2021-09-01Jonas Mollberg

certifiering  samarbeten  utmärkelse  vvs-programmet

Nya böcker augusti 2021.

Maths Nilsson - Spelat om klimatet: Vem kan man lita på i klimatdebatten?

Klimatforskarna är eniga: Jordens klimat blir allt varmare och det beror nästan uteslutande på mänsklig aktivitet, inte minst genom förbränning av fossila bränslen. Men vissa tvivlar på detta, och det är ingen slump. Det är heller ingen slump att politiker som Thatcher och Trump gått från att först agitera för klimatåtgärder till att senare tycka tvärtom.

I den här boken beskrivs hur välorganiserade krafter, främst den mäktiga oljeindustrin, sedan slutet av 1980-talet agerat för att så tvivel om klimatforskarnas slutsatser bland politiker, journalister och allmänheten för att skydda sina ekonomiska och ideologiska intressen.

Nya böcker augusti 2021

2021-08-30Jonas Mollberg

hållbar-utveckling  klimatförändringar  boktips  biblioteket

Ringhals sponsrar Natur- och teknikettor med miniräknare.

För 20 året i rad har eleverna på Teknik och Naturprogrammen blivit sponsrade med en avancerad miniräknare genom Ringhals, Vattenfall. För Ringhals är det viktigt att uppmuntra ungdomar till studier i teknik och naturvetenskap. Årets ettor var inget undantag, de fick strax efter skolstart ta emot sina nya avancerade räknare.

2021-08-25Jonas Mollberg

samarbeten  teknikprogrammet  naturvetenskapsprogrammet  ringhals  skola-arbetsliv

Bäst i Sverige!

IMO 2021 har avslutats. Ett STOOOORT grattis till Ville som var bäst i Sverige och näst bäst i Norden!! Ville tog i år studenten från Naturvetenskapsprogrammet.

Den andra distansolympiaden i matematik är historia. IMO2021 organiserades av St Petersburg, Ryssland, precis som IMO2020, och precis som i fjol kunde deltagarna inte vara på plats. Det svenska laget skrev tillsammans med lagen från Danmark, Norge och Island i Sorø, Danmark. De fyra länderna genomförde det traditionsenliga träningslägret före olympiaden och de fyra lagen stannade kvar för själva tävlingen. Det gjorde att man upplevde åtminstone lite av IMO-gemenskapen och allt det roliga som brukar finnas runtomkring själva tävlingen.

Resultaten blev klara igår. Det svenska laget kommer hem med två medaljer, Vilhelm Thorsson (silver) och Manja Rönngren (brons). Grattis! Fantastiskt, med tanke på att uppgifterna var ovanligt svåra. Erik Hedin (som i våras forfarande var en grundskoleelev!) fick hedersomnämnande för en perfekt löst uppgift. Grattis! Sverige kom på 57e plats av 107 deltagande länder. I topptrion hittar vi länder som brukar slåss om topplaceringarna, Kina, Ryssland och Korea. Av de nordiska länderna var det endast Norge som skrev bättre än Sverige och kom på 51a plats.

Bra gjort, alla! Det var som sagt en mycket svår olympiad och vårt lag var ganska ungt och oerfaret. Vi hoppas på ännu bättre resultat nästa år!"

information från https://www.mattetavling.se/

2021-07-25Jonas Mollberg