Barn- och Fritidsprogrammet

Här får du en yrkesutbildning där du blir väl förberedd för ett arbeta i förskola eller skola, som barnskötare eller elevassistent. Du kommer att få utveckla dina ledaregenskaper och lära dig planera, organisera och utvärdera olika aktiviteter. Samarbete och kommunikation är viktiga kunskaper som du ges möjlighet att utveckla på programmet.

På skolan

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkes­program där vi kombinerar teori med praktik. I utbildningen ingår 15 veckors arbetsplatsförlagt lärarande, APL där du lär dig om hur branschen ­fungerar och där du skaffar dig värdefulla ­kontakter för framtiden.

Efter gymnasiet

Genom APL skaffar du dig goda kontakter med arbetslivet vilket ger dig stora möjligheter att direkt efter avslutade gymnasiestudier komma in på arbetsmarknaden. Efter skolan kan du gå ut direkt i arbete som barnskötare eller elev­assistent.

Plugga vidare

På PS kan du också läsa kurser inom Barn- och fritidsprogrammet som ger dig högskolebehörighet. Om du valt kurser för högskolebehörighet kan du direkt studera vidare mot till exempel förskollärare, lärare, special­pedagog, fritidspedagog, socionom eller polis. Du kan naturligtvis också fortsätta studera på yrkeshögskola direkt efter gymnasiet.

Kursöversikt - Barn- och Fritidsprogrammet

Här ser du hur mycket du pluggar av de olika ämnena. Siffrorna visar hur många poäng (samma som timmar) du läser av varje ämne under hela din utbildning.

Detta pluggar du på BF.

• Individuellt val 200
  • Gymnasiearbete 100

Programstruktur