OM PROGRAMMET

Här får du en yrkes­utbildning där du blir väl förberedd för ett arbeta i förskola eller skola, som barnskötare eller elev­assistent. Du kommer att få utveckla dina ledar­egenskaper och lära dig planera, organisera och utvärdera olika aktiviteter. Samarbete och kommunikation är viktiga kunskaper som du ges möjlighet att utveckla på programmet.

På skolan

Barn- och fritids­programmet är ett yrkes­program där vi kombinerar teori med praktik. ­I utbildningen ingår 15 veckors arbetsplatsförlagt lärarande, APL där du lär dig om hur branschen fungerar och där du skaffar dig värdefulla ­kontakter för framtiden.

Efter gymnasiet

Genom APL skaffar du dig goda kontakter med arbetslivet vilket ger dig stora möjligheter att direkt efter avslutade gymnasie­studier komma in på arbets­marknaden. Efter skolan kan du gå ut direkt i arbete som barnskötare eller elev­­assistent.

Plugga vidare

På PS kan du också läsa kurser inom Barn- och fritids­programmet som ger dig högskole­behörighet. Om du valt kurser för högskole­behörighet kan du direkt studera vidare mot till exempel förskol­lärare, lärare, special­­pedagog, fritids­pedagog, socionom eller polis. Du kan naturligtvis också fortsätta studera på yrkes­högskola direkt efter gymnasiet.

KURSÖVERSIKT

PROGRAMFILMER

Vill du veta mer kontakta

Studie- och yrkesvägledare:
Rebekka Langerup