0340-880 00     psinfo[snabela]varberg[punkt]se   Hitta   |
ikon

Barn- och fritidsprogrammet

Allmänt om programmet

Den här utbildningen riktar sig till dig som har ett stort intresse för träning, ledarskap, hälsa och friskvård.
Om träning och hälsa är en viktig del i ditt liv kommer inriktningen Fritid och hälsa passa dig perfekt. Utöver ditt intresse för träning sätts ditt eget ledarskap i fokus. Du får lära dig mer om vad som får människor
att må bra, samtidigt som du lär dig mer om dig själv.

På Barn och fritidsprogrammet kommer du att lära dig om människors lärande och växande, samarbete och kommunikation.

Du tränar dig i att möta andra människor och utvecklar din förmåga att vara lyhörd för deras behov. Du får fundera över hur människor lever tillsammans och vilka möjligheter de har att utvecklas.
Du lär dig om hälsa och arbetsmiljö. På programmet läggs stor vikt vid etik, demokratiska värderingar och mänskliga rättigheter.
Vi samarbetar med olika hälsocenter och gym i Varberg.

Vill du kombinera programmet med ditt eget idrottande söker du PSI eller NIU redan inför årskurs 1.

Exempel på yrkesutgångar

Personlig tränare

Vill du veta mer kontakta

Studie- och yrkesvägledare:
Catharina Blixt Jeppsson