Svetsare

INTERNATIONELLA SVETSARE
- en framgångsfaktor för svetsindustrin.

Svetsk logoPeder Skrivares skola har i samverkan med Svetskommissionen Sverige certifierat svetsutbildningen på Industriprogrammet. Denna certifiering ger eleverna möjlighet att uppnå Internationell svetskompetens.

Utbildning till Internationell Svetsare innebär en kvalitetssäkring enligt riktlinjer som godkänts av mer än 30 länder. Skolor som erbjuder utbildningen är insynade och godkända av Svetskommissionen. Godkännandet innebär att skolan uppfyller IIWs (International Institute of Welding) krav på lärare, svetsutrustning och kvalitetssystem. En komplett IW-kurs består av moduler uppdelade i praktisk övning, teoretisk undervisning och examinering.

Utbildningssystemet består av totalt 18 moduler med tre utbildningsnivåer för varje svetsmetod. Deltagarna/eleverna kan avsluta utbildningen på önskad nivå i respektive svetsmetod. Utbildningen leder till diplomerad Internationell rörsvetsare, Internationell plåtsvetsare eller Internationell kälsvetsare. De praktiska övningarna ger den mångsidiga skicklighet som krävs för praktiskt arbete i industrin. Den teoretiska undervisningen ger omfattande förståelse för metoden och grundmaterialets beteende samt ger kunskap om standarder och säkerhetsföreskrifter. Varje modul avslutas med teoretisk och praktisk examinering. Praktisk examinering sker enligt Europastandarden EN 287.

Mer information om utbildningen finns även på Svetskommissionens hemsida

Publicerad av Daniel Henriksson, 2013-02-13