STUDIE- & YRKESVÄGLEDNING

Ett annorlunda Öppet Hus på PS

- inget vanligt öppet hus på Peder Skrivares skola i höst

Skolledningen på Peder Skrivares skola gör bedömningen att det under hösten inte kommer gå att genomföra ett Öppet hus för de 9:or som ska välja till gymnasiet.

”Öppet hus är en viktig pusselbit för oss att kunna nå ut till elever i årskurs 9 och på så sätt hjälpa dem till ett väl grundat val inför gymnasiet”, säger gymnasiechef Tobias Ramstedt.

Skolledningen bedömer dock att det under nuvarande förhållanden inte är ansvarsfullt att genomföra detta arrangemang med hänvisning till risken för smittspridning.

Peder Skrivare skola planerar att genomföra ett öppet hus under januari månad 2021 om förutsättningarna vad gäller smittspridning i samhället förändrats på ett sådant sätt att det kan genomföras utan påtaglig risk för smittspridning.

Skolledningen på Peder Skrivares skola arbetar just nu med digitala lösningar för att nå ut med information till kommunens niondeklassare för att bistå dem med relevant information inför deras gymnasieval, och här förs en dialog med berörda tjänstemän på Förskole- och grundskoleförvaltningen i Varbergs kommun.

Kontakt:

Tobias Ramstedt - Gymnasiechef