ELEVHÄLSAN

Elevhälsan skall underlätta för elever att klara sina studier.

Elevhälsans roll skall främst vara förebyggande och hälsofrämjande. Det innebär att elevhälsan skall bidra till att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. Elevhälsan skall också arbeta med mer generellt inriktade uppgifter som rör elevernas arbetsmiljö, till exempel skolans värdegrund, arbetet mot kränkande behandling, undervisningen om tobak, alkohol och andra droger, jämställdhet samt sex- och samlevnadsundervisning.

Elevhälsan skall också stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål och i det individuellt riktade arbetet har elevhälsan därför ett särskilt ansvar för att undanröja hinder för varje enskild elevs lärande och utveckling.

Dela sidan:  2019-05-15Jonas Mollberg