GYMNASIESÄRSKOLAN

Gymnasiesärskolan

På Gymnasiesärskolan studerar du i en miljö där du får möjlighet att lära och utvecklas i din egen takt och i samspel med andra. Undervisningen utformas efter dina förutsättningar och du får pröva att använda dina kunskaper i praktiken.

En spännande skolgång

Utbildningen är fördelad på fyra läsår och där vi under senare delen av utbildningen arbetar med din utslussning mot arbetslivet eller daglig verksamhet. På de nationella programmen har du minst 22 veckors arbetsplatsförlagt lärande. På de individuella programmen kan du erbjudas praktik om det gynnar ditt lärande.

En skola med höga förväntningar

Gymnasiesärskolan är en egen skolform med egna kursplaner för nationella och individuella program. Programmens karaktärer är olika men målsättningen på alla våra program är att ge dig en god förberedelse inför ditt vuxna liv efter skolan i arbete, boende och fritid. På gymnasieskolan arbetar vi för att inkludera alla program. Samarbetet mellan olika program är viktigt och självklart och vi jobbar framgångsrikt med att ständigt skapa spännande och utvecklande  projekt för eleverna.

Ansökningsblankett

Vill du veta mer kontakta

Studie- och yrkesvägledare:
Therese Johansson

Rektor:
Kristina Bäckman
0733- 84 59 84

Lilla Restaurangen »
Specialpedagogiska skolmyndigheten »
Skolverket »
Särnät - särskolans nätverk i Sverige »

Dela sidan:  2016-10-17Jonas Mollberg