El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet

Allmänt om programmet

El- och energiprogrammet är ett yrkesprogram. Efter examen från programmet har du de kunskaper som behövs för att arbeta med automatiserade produktionssystem, system för energi-, miljö- och vattenteknik eller dator- och kommunikationssystem, eller för att arbeta som elektriker inom eldistribution eller installation.

Utbildningen ska utveckla dina kunskaper i att försörja och bistå samhällsviktiga basfunktioner som produktion, installation och distribution av elsystem. Den ska därför ge kunskaper om el- och energiteknik och automation samt färdigheter i att utföra arbetsuppgifter inom dessa arbetsområden. Dator- och kommunikationsteknik och samhällets IT-infrastruktur ska också vara centralt inom utbildningen.

I utbildningen ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL). Det arbetsplatsförlagda lärandet bidrar till att du utvecklar yrkeskunskaper och en yrkesidentitet samt förstår yrkeskulturen och blir en del av yrkesgemenskapen på en arbetsplats. Det arbetsplatsförlagda lärandet kan också ge inblick i företagandets villkor.

 

El- och energiprogrammetLäs branschtidningen Elinstallatörens artikel
om PS El- och energiprogramm
.EE

Programstruktur

El

 

Vill du veta mer kontakta

Studie- och yrkesvägledare:
Ewy Halldén
0730-40 52 67 

Rektor:
Per Lindberg
0340-884 72

Biträdande Rektor:
Britt-Marie Winroth
0340-886 83

 
Publicerad av Jonas Mollberg, 2014-08-21