Bipack UF tävlade i SM i Ung Företagsamhet!

Bipack UF är 5 stycken killar från ekonomiprogrammet på Peder skrivares skola. VD'n Melker berättar att: ”Vårt företag tillverkar ett miljövänligt alternativ till plastfolie. Under UF-året har vi alla jobbat hårt för att både synas så mycket som möjligt men även för att nå en bra försäljning och gå lång i tävlingarna. I de regionala tävlingarna i Halland  som omfattade 8 tävlingar  nominerades vi  i hela 7 st och vann 4 av dessa. Årets vara, Årets Hantverkare, Årets hållbara UF-företag och Årets Marknadsförare där vi också vann prispengen på 10 000kr. Dessutom gick Melker Eliasson vidare och blev nominerad till årets säljare i Halland  och fick tävla i SM

Tyvärr vann inte företaget någon av tävlingarna på SM och Melker sammanfattar sina och företagets tankar:

”Det är väldigt roligt att vi fick chansen att tävla och vara med i SM men även känslan att representera Halland. Det är häftigt att tävla mot många andra duktiga UF-företagare och företag och blev tyvärr ingen vinst denna gång. Däremot så fortsätter vi att kämpa och att hålla huvudet högt ända tills avvecklingen av företaget. Vad som händer efter avvecklingen får vi se. Men vi alla ser fram emot en framtid med nya spännande utmaningar. Vi på Bipack UF vill även passa på att tacka alla som hjälpt oss under UF-året, stort tack till både UF-kontoret, Pederskrivaresskola och alla fantastiska lärare. Tack!”

//Melker & Bipack UF

2020-05-20Jonas Mollberg

tävling  ungföretagsamhet  entreprenörskap  ekonomiprogrammet

Estetkonsert vt 2020

För er som missade konserten! Konserten börjar 12.30 in i klippet.

2020-05-14Jonas Mollberg

film  konsert  estetprogrammet

Samhällsprogrammets nyhetsbrev och poddar om EU.

Eftersom firandet av europadagen med olika aktiviteter på skolan har tvingats ställa in på grund av rådande omständigheter har eleverna i åk 3 på Samhällsprogrammets internationella inriktning, skrivit nyhetsbrev och spelat in poddar om EU. Under två veckors tid kommer vi att publicera dessa för att alla NI där ute ska kunna ta del av vad ett medlemskap i EU innebär.

2020-05-14Jonas Mollberg

samhällsprogrammet  eu  poddar  nyhetsbrev

PS uppmärksammar firandet av Europadagen!

På Europadagen den 9 maj uppmärksammade hela Europa freden och sammanhållningen i Europa. I år överskuggades dagen av den pågående Coronakrisen. Firandet av 70-årsdagen av Schumandeklarationen som skulle förhindra krig och lade grunden till europeisk gemenskap och solidaritet har fått ett annat krig att utkämpa. För att bekämpa smittan och klara pandemins ekonomiska konsekvenser måste vi hjälpas åt.

Eftersom firandet av denna dag med olika aktiviteter på skolan har tvingats ställa in på grund av rådande omständigheter har eleverna i åk 3 på Samhällsprogrammets internationella inriktning, skrivit nyhetsbrev och spelat in poddar om EU. Under två veckors tid kommer vi att publicera dessa för att alla NI där ute ska kunna ta del av vad ett medlemskap i EU innebär.

Emma N. Norberg

Skolambassadör för EU

2020-05-11Jonas Mollberg

politik  demokrati  samarbeten  eu

Nya böcker mars 2020

Colin Beveridge - Matematiken bakom allt: Upptäck matten omkring dig

Matematiken bakom allt är en minst sagt annorlunda, smart, nyfiken och rolig bok. Den lyfter fram matematiken som döljer sig bakom vardagliga händelser och får dig att se matematiken omkring dig. Från DNA-tester till romantisk kärlek, från jordbävningar till internet och från filmer till lotteri. Den här boken avslöjar matematiken som genomsyrar vår vardag.

Nya böcker mars 2020

2020-04-17Jonas Mollberg