PS uppmärksammar firandet av Europadagen!

På Europadagen den 9 maj uppmärksammade hela Europa freden och sammanhållningen i Europa. I år överskuggades dagen av den pågående Coronakrisen. Firandet av 70-årsdagen av Schumandeklarationen som skulle förhindra krig och lade grunden till europeisk gemenskap och solidaritet har fått ett annat krig att utkämpa. För att bekämpa smittan och klara pandemins ekonomiska konsekvenser måste vi hjälpas åt.

Eftersom firandet av denna dag med olika aktiviteter på skolan har tvingats ställa in på grund av rådande omständigheter har eleverna i åk 3 på Samhällsprogrammets internationella inriktning, skrivit nyhetsbrev och spelat in poddar om EU. Under två veckors tid kommer vi att publicera dessa för att alla NI där ute ska kunna ta del av vad ett medlemskap i EU innebär.

Emma N. Norberg

Skolambassadör för EU

2020-05-11Jonas Mollberg

politik  demokrati  samarbeten  eu

PS har certifierats till Motorbranschcollege.

En Motorbranschcollegecertifiering innebär en kvalitetsstämpel på den fordonstekniska utbildningen inom fordons- och transportprogrammen i skolorna. En viktig insats för motorbranschens kompetensförsörjning. Läs mer »

2019-10-11Jonas Mollberg

samarbeten  fordons-och-transportprogrammet  utmärkelse  skola-arbetsliv  certifiering

Ringhals sponsrar PS med miniräknare.

På Teknik och Natur behövs grafräknare för att genomföra sin utbildning. Sedan 17 år har skolan ett samarbete med Ringhals som lånar ut dessa till elever som börjat första året på Te och Na. Eleverna har sedan möjlighet att köpa ut räknarna när de avslutar sin utbildning på dessa program. I fredags fick årets ettor motta sina räknare och är nu laddade för sina lektioner.

2019-08-26Jonas Mollberg

skola-arbetsliv  samarbeten  teknikprogrammet  ringhals  naturvetenskapsprogrammet

Ringhals sponsrar Natur- och Teknikettor med miniräknare.

I över 15 år har Ringhals valt att sponsra ettorna på Naturvetenskaps- och teknikprogrammen med avancerade kalkylatorer. För Ringhals är det viktigt att uppmuntra ungdomar till studier i teknik och naturvetenskap. Årets ettor var inget undantag, de fick strax efter skolstart ta emot sina nya avancerade räknare.

2018-08-28Jonas Mollberg

samarbeten  skola-arbetsliv  ringhals  teknikprogrammet  naturvetenskapsprogrammet

UF-företag i Lissabon.

Under hösten anordnades en tävling bland skolans UF-företag (Ung Företagsamhet). De företag som hade bäst cirkulär affärsidé och gjorde den bästa presentationen i en reklamfilm på engelska vann en resa till Lissabon, Portugal.

Företagen Ge och köp Uf & Matsmarta UF åkte förra veckan iväg för att göra skolbesök, samt delat på en JA-mässa (Junior Achievment). Där fick de göra en företagspitch på engelska och dela ut the Swedish Prize till JA-företag som stack ut i sin presentation och hade en cirkulär affärsidé.

Nästa år hoppas vi att JA Portugal deltar på vår UF-mässa i Halland.

Vi tackar Sparbanksstiftelsen som gillar arbetet med cirkulär ekonomi och som gjort resan möjlig!

2018-04-25Jonas Mollberg

ungföretagsamhet  samarbeten  skola-arbetsliv  entreprenörskap