Elever från PS till Gymnasie-SM i servering!

Elever på Restaurang och livsmedelsprogrammet har kvalificerat sig för Gymnasie-SM i servering. Bransch- och arbetsgivarorganisationen Visita som står för tävlingsuppgifterna. Det finns fyra grenar, Hotell, Turism, Servering och kök. Tävlingsuppgifterna för servering var att dekantera ett vin och duka ett bord för 5 personer, svara på ett klagobrev, ge passande dryckes-förslag till en given meny samt att ge förslag på ostar till en ostbricka. Finalen är i Grythyttan den 22-23 mars på Måltidens hus. Läraren Hanna berättar att eleverna arbetat med tävlingsuppgifterna på teorilektionerna och att det var ett riktigt kul och bra undervisningsmaterial.

Vi säger grattis och lycka till!

2019-01-24Jonas Mollberg

tävling  restaurangochlivsmedel

Restaurang- och livsmedelsprogrammet på besök i Österrike.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är 13-28 april på besök i Österrike. Elever och lärare besöker restaurangskolan i Altmünster som restaurang- och livsmedelsprogrammet haft ett utbyte med i 18 år!

Gruppbilden är tagen vid Schönnbrun i Wien där vi har spenderat 2 dagar. Vi är nu i Altmünster och skall idag besöka skolan Berufsschuler.

2018-04-17Jonas Mollberg

utbyte  restaurangochlivsmedel  österrike