Skol-SM i innebandy arrangeras av PS!

Onsdagen 29/11 går Skol-SM i innebandy av stapeln i Sparbanken Wictory Center i Varberg, där Peder Skrivares skola står som arrangör för gruppspelet för gruppen Pojkar Elit. Följande matcher kommer spelas:

• 10.00 Peder Skrivares skola-Kungsmadsskolan Växjö
  • 12.00 Sanda Skol IF Jönköping – förlorare match 1
  • 14.00 Vinnare match 1 – Sanda Skol IF Jönköping

Kom gärna och heja på oss om ni är "lektionsfria".

2017-11-27Jonas Mollberg

tävling  innebandy  idrottsprofiler  niu

Ansökan öppen till NIU innebandy på PS för läsåret 18/19.

Nu kan du söka till oss för hösten 2018. Vi har intagning för både NIU (Nationell godkänd idrottsutbildning) samt PSI (Lokal idrottsutbildning). Vill du veta mer om vår innebandyutbildning på Peder Skrivares gymnasium så klickar du dig vidare på skolans hemsida »

Vill du anmäla dig till NIU så använder du denna länk:

Anmäl dig här...

Mer information om de olika nivåerna och skillnaden mellan NIU och PSI hittar du här »

Sista sökdag för NIU innebandy är 1/12 2017. Gällande PSI söker du via det vanliga gymnasievalet.

2017-10-18Jonas Mollberg

niu  idrottsprofiler  innebandy

NIU-framgångar på Danska Mästerskapen!

I helgen var 7 NIU-Vindsurfing elever i Rörvig och seglade Danska öppna mästerskapen. Gustav Strauss gjorde ett mycket lyckat mästerskap och slutade på en 5:e plats. I 6 av de 8 race som seglades var det riktigt tuffa förhållande med vindar uppemot 14 m/s. Gustav trivdes i de hårda vindarna och hade serien 8, 3, 11, 4, 5, och 3 i dessa race. 11 platsen fick Gustav efter att ha startat om och hamnat sist av de 28 deltagarna. Efter en grym segling hamnade han ändå på 11:e plats. Kanske det bästa racet även om placeringen var ”sämst”.

Gustav Strauss på träning i Apelviken efter helgens framgångar!

Matilda Ahlberg, Markus Albrektsson och Alexander Lehnberg seglade stundtals riktigt bra, men behöver mer träning och erfarenhet för att bli jämnare. Matilda hamnade som bäst på 13:e plats. ( Riktigt bra!) Markus avslutade med en 10:e plats (Mycket bra i de tuffa vindarna) och Alexander kom som bäst på 13:e plats!

Men helgens bästa insats gjorde nog ändå de tre nya NIU-eleverna som var med! Gustav Jansson, Albin Olander och Marcus Walter har under sommaren tränat flitigt och de har haft en enorm utveckling. I de tuffa förhållanden som varit på sommarens tävlingar har de kämpat på ett fantastiskt sätt! Visserligen hamnar de oftast bland de sista, men inställning och utveckling har varit toppklass! Marcus Walter lyckades dessutom segla in på en 10:e plats som bäst på Danska mästerskapen! Det bästa en ny niu-elev någonsin gjort!

Gustav Jansson, Albin Olander och Marcus Walter. Tre av de fem nya NIU-eleverna som börjar NIU nu i höst. De två övriga Anton Lindroth och Vilgot Paulrud har inte haft möjlighet att delta i tävlingar ännu, men precis som ” de tre musketörerna” på bilden ovan har de en fantastisk inställning till NIU-Utbildningen!

Coach Per

2017-08-25Jonas Mollberg

tävling  vindsurfing  niu

Victor Börlin 1:a på årets första Cuptävling i Vindsurfing!

Ps Vindsurfingelever seglade i helgen tävling i Danska Nivå! Aldrig tidigare har eleverna nått sådana framgångar i en cuptävling! Ps eleverna som alla är juniorer ställde upp med 12 st seglare. Av dessa placerade sig 6 st bland de 12 främsta i det 27 man starka startfältet. Victor B seglade oerhört bra och efter serien 1,4,1,3,4,2,2 blev det en 1:a plats.  Ebba Einarsson och Ellie Nåbo placerade sig 8 och 9 totalt. Mycket starkt av tjejerna. Erik Gustavsson gjorde sin bästa tävling någonsin och hamnade på 5:e plats!

De nya eleverna Gabriella Toresson och Gustav Strauss lyckades knipa en 11 resp 12 plats som bäst. Det visar också på den fina utveckling de nya eleverna har! För alla Niu elever blev det en lyckad helg med mycket ny kunskap och viktiga erfarenheter.

2016-05-03Jonas Mollberg

niu  vindsurfing

Succé för PS-eleverna!

Isak

I sitt första VM visade Ps-eleverna att de har tagit ett stort kliv mot de allra främsta i Konaklassen. Första dagen gjorde alla seglarna bra insatser men låg ändå något under sin normala förmåga.

De tre avslutande dagarna på VM bjöd på mycket vind och nu visade våra elever sin kapacitet. Totalt seglades 12 race varav de sista 8 i vindar mellan 9 och 14 m/s.

Victor Börlin var den som seglade jämnast av alla och låg runt 10:e plats i alla race. Victor hade nog hamnat på 9:e plats om inte en trasig hängseletamp fick honom att bryta i näst sista seglingen. Victor hamnade tillslut på 11:e plats.

Jacob Friedrich avslutade VM på ett strålande sätt med bland annat 2 st 4:e platser och hamnade till slut på 11:e plats. Efter sitt år som utbytesstudent i Frankrike har Jacob snabbt hittat tillbaka till storformen.

Isak Turesson var den som i de avslutande 8 racen seglade allra bäst av PS-eleverna med en serie på 3,5,2,5,8,12,12,10. Härligt att få avsluta så efter en lite mindre lyckad inledningsdag. Isak hamnade på 10:e plats och blev bäst av PS-eleverna totalt. Isak var också den enda PS-elev som varit i ledning i ett VM-race. Han var oerhört nära att vinna ett av racen!

I damklassen seglade Ellie och Ebba fantastiskt bra och har utvecklat sin hårdvindsegling något enormt! Ellie har en fantastisk teknik, men Ebba har den något bättre fysiken och var i några race framme och tampades med de duktigaste killarna. Fantastiskt efter att bara ha Vindsurfat i 2 år!!!

Ebba fick brons i damklassen och sällan har man skådat en så lycklig och glad bronsmedaljör.

För våra färskaste Niuelever var det för tuffa förhållande och det var bara Gustav Strauss som kunde behärska dessa tuffa förhållande. Han gjorde ett mycket bra VM med tanke på hur orutinerad han är!

Nämnas bör också Emil Bergström som seglade oerhört inspirerat och seglade in runt 10:e plats i 3 av racen!

Sammanfattningsvis ett oerhört lyckat VM för PS-eleverna!

2016-05-20Jonas Mollberg

niu  vindsurfing