PS Julavslutning 2020.

2020-12-17Jonas Mollberg

film  avslutning  jul  musik  naturestet  estetprogrammet

Vilhelm Nilsson-Thorsson i 18NAA i Sverigefinal!

Vilhelm Thorsson-Nilsson i 18NAA har deltagit i Sverigefinalen i Skolornas matematiktävling och där kommit på en delad 5.e plats.

Vilhelm var med i den kvalificeringstävling som vi tidigare i höst hade här på skolan. Ca 30 elever från PS deltog och under v. 44 kom resultatet. Vilhelm hade nästan alla rätt och kvalificerade sig därigenom till Sverigefinalen där han kom på en delad 5:e plats. Han kommer därför att under våren representera PS i den Nordiska finalen som också är en kvalificeringstävling för världsfinalen. Där har Vilhelm chansen att kvalificera sig till det svenska landslaget och får i så fall representera Sverige i den finalen.

En delad 5:e-placering är ett av de bästa resultat PS någonsin haft under de åtminstone 50 år som vi deltagit i tävlingen.

Ett stort, stort grattis till Vilhelm för en fantastiskt väl genomförd tävling och en verkligt gedigen prestation!

2020-12-02Jonas Mollberg

tävling  naturestet  matematik

Utställning av PS bild- & formelever.

2020-11-23Jonas Mollberg

utställning  naturestet  estetprogrammet  estet  bildochform

PS Julavslutning 2019

2019-12-20Jonas Mollberg