Tidigare PS-elev nominerad till Lilla Augustpriset!

Den tidigare eleven vid PS Sanna Wall som tog studenten på Samhällsprogrammet för två år sedan är nominerad till Lilla Augustpriset 2018. Under sin tid på PS läste Sanna bland annat kursen Skrivande. Lilla Augustpriset är Sveriges största utmärkelse för unga och öppen för alla mellan 16 och 20 år.

Läs Sannas texter och var med och rösta.

2018-10-25Jonas Mollberg

kultur  priser  samhällsprogrammet

En dag med street photography

Under påsklovet åkte Foto-2 gruppen i Bild & Form till Göteborg för att fotograferade människor. Vi gick bland annat omkring i Haga, på Järntorget och i Palmhuset och fotade inte ont anande söndagsflanörer. Det resulterade i många intressanta ögonblicksbilder och även många möten med göteborgare som undrade vad vi höll på med. Det är lite generande att slänga upp en kamera i ansiktet på en vilt främmande människa och ta en bild. Så man behöver förklara sig då och då. Men i en större stad som Göteborg är det större chans att det sker obemärkt.

Bildgalleri

2017-04-28Jonas Mollberg

kultur  foto  resa

Konsertbesök på Rosenfred

Torsdagen den 23:e mars gästades PS av den fantastiske dragspelaren Roberto Constantin. Han gav en uppskattad konsert i Rosenfredsskolans aula för elever från alla inriktningarna på det estetiska programmet.

2017-04-03Jonas Mollberg

kultur  musik  estetprogrammet  konsert  musik

Ännu en lyckad Renässansdag!

Balkongscenen ur Romeo och Julia.

Glad renässanskvartett.

Glada renässansmusikanter.

Klicka på bilderna för att se ett bildgalleri!

Elever från Naturvetenskapsprogrammet, Teknikprogrammet och Estetprogrammet har återigen bjudit på en rolig och lyckad Renässansdag. Tack alla medverkande!

2016-12-15Jonas Mollberg

kultur  naturvetenskapsprogrammet  teknikprogrammet  estetprogrammet  samarbeten  renässansdagen

Besök av Olivia Bergdahl

Idag är estradpoeten och författaren Olivia Bergdahl på besök på PS. Eleverna ska delta i en skrivartävling som författarcentrum anordnar och nu är det dags för inspiration!

2016-11-28Jonas Mollberg

kultur