Mediaelever från PS på Varbergs konsthall!

I dag har mediaelever från Peder Skrivares skola varit på Varbergs konsthall. De fick i uppgift att skriva tidningsnotiser om utställningen Ingrediens-er. Om en dryg vecka tar de studenten. Vi önskar dem lycka till i framtiden!

2016-05-30Jonas Mollberg

samhällsprogrammet  kultur  komedianten

En sen fredagseftermiddag...

...kan förstås tillbringas i klassrummet på PS, men man kan även ha lektion i socialpsykologi på Varbergs konsthall. Det hade 14EKA, som kom dit fredag 8/4, med läraren Sara Kyulenstierna. Lektionen gick ut på att uppleva konst och känna vad som händer när man delar sina upplevelser med andra. Varbergs konsthall önskar Sara och 14EKA en trevlig helg!

komedianten  ekonomiprogrammet

Språkintroduktionsprogrammet på Konsthallen.

Idag hade Varbergs konsthall finbesök av elever från språkintroduktionsprogrammet. Eleverna kommer ursprungligen från Syrien, Afghanistan, Eritrea, Kina och Thailand. De fick dela sina upplevelser av konstverken med varandra. Efteråt fick de beskriva vilka nya tankar de hade fått under konsthallsbesöket.

En elev skrev:

”Jag tror att man måste känna för livet och inte ge upp. Livet kan vara svårt ibland, men det betyder inte att man måste lämna allt”.

Vi på konsthallen tackar för ett fint möte och önskar er välkomna tillbaka en annan gång!

komedianten  språkintroduktionsprogrammet

Gymnasiesärskolan besökte Komedianten

Idag hade Komedianten och Varbergs konsthall finbesök av eleverna på gymnasiesärskolan. De har varit här förr och det märktes att de var vana konsthallsbesökare. Vi tittade på skulpturerna och eleverna var nyfikna på konsten och delade många fina tankar med varandra. Sedan arbetade de i konstverkstan med egna skulpturer i lera. Konst behöver inte vara märkvärdigt och svårt, utan kan vara något att mötas kring- att inspireras och få nya tankar av. Precis så kändes det idag.

2016-02-17Jonas Mollberg

komedianten  gymnasiesärskolan  kultur

Avslutning på bokcirkel

Nu tar vi jullov. I torsdags, den 17 december hade vi de sista visningarna på utställningen ”Hur blir du en framgångsrik tiggare i Sverige”. 14naa hade precis läst färdigt romanen ”Det fjärde riket” som de diskuterade med bibliotekarierna och knöt i hop med konstverken i konsthallen. 15tea jobbade med rollspel om hur det känns att ge men att inte alltid få tillbaka.

Snart är det 2016 och nästa utställning heter ”Mother” av Roland Persson. Vi hoppas att många av er hittar tillbaka till Varbergs konsthall tillsammans med era lärare.

God jul och Gott nytt år!

komedianten