Nya Böcker januari 2022.

Julia Ravanis - Skönheten i kaos

Skönheten i kaos tar ner den teoretiska fysiken på jorden och jämför den med mänskliga erfarenheter. Förklaringar av svarta hål, sammanflätade elektroner och strängteori varvas med reflektioner om längtan och frustration, om att bli kär och känna andra människors blick på en själv.

Det här är ett litterärt försök att förstå skönheten i det kaos som präglar den moderna fysiken - liksom erfarenheten av att leva i det
21:a århundradet.

Nya böcker januari 2022.

2022-01-26Jonas Mollberg

matematik  kemi  fysik  boktips  biblioteket

Prisutdelning på Naturvetenskaps- och Teknikprogrammet!

Fredagen den 28 maj hade vi utdelning av priser till de elever som hamnat på de tre främsta placeringarna i matematik- kemi- och fysiktävlingarna vi haft på skolan under året.

Från vänster: Gunilla Ekwall (Prisutdelare från Ringhals), Anton Wikelund, 19TEB, Alfons Nilsson, 19TEB, Felix Jansson, 18NAA, Vilhelm Nilsson-Thorsson, 18NAA, Noah Bechtel, 18NAA, Federico Amidani, 18NAA, Arvid Gellerstedt, 19NAA.

Pristagare:

Matematik:

2. Felix Jansson, 18NAA
  3. Noah Bechtel, 18NAA

Fysik: (delad andraplats)

2. Federico Amidani, 18NAA och  Alfons Nilsson, 19TEB

Kemi:

2. Arvid Gellerstedt, 19NAA
  3. Anton Wikelund, 19TEB

Vilhelm vann alltså alla tre tävlingarna vilket aldrig hänt förut och till på köpet kommer han att representera Sverige i Internationella MatematikOlympiaden (IMO) som går i juli.Han gör detta för att han blev en av de fem bästa i den svenska finalen.

2021-05-31Jonas Mollberg

priser  ringhals  kemi  kemi  matematik  teknikprogrammet  naturestet  naturvetenskapsprogrammet

Ringhals sponsrar PS-elever med miniräknare.

I 15 år har Ringhals valt att sponsra ettorna på Naturvetenskaps- och teknikprogrammen med avancerade kalkylatorer. För Ringhals är det viktigt att uppmuntra ungdomar till studier i teknik och naturvetenskap. Årets ettor var inget undantag, de fick strax efter skolstart ta emot sina nya avancerade räknare.

2017-09-06Jonas Mollberg

teknikprogrammet  naturvetenskapsprogrammet  kemi  fysik  matematik  ringhals

Oscar vann kemipris vid tävling i Thailand!

Oscar

Oscar Blommegård från Hyltebruk utsågs till bäste svensk i kemi i den internationella Kemiolympiaden. Vi gratulerar Oscar - som gått naturvetenskapsprogrammet på PS - till priset och önskar honom lycka till med sina fortsatta studier!

2017-08-13Jonas Mollberg

tävling  naturvetenskapsprogrammet  kemi

Årets RInghalspristagare

Ringhals delar varje år ut pris i tre kategorier, det är Matematik, Kemi och Fysik. Ettan, tvåan och trean får alla 1000 kronor var. Vinnaren får också erbjudande om sommarjobb på Ringhals.

Pristagarna i matematik är i år 1:a Oscar Blommegård 14NAB, 2:a Filip Johansson 14 NAB och 3:a Gustav Strandlycke 15NAC

I Kemi 1:a Oscar Blommegård 14NAB, 2:a Gustav Strandlycke 15NAC och 3:a Ruba Kal Omar 15NAA.

Vinnarna i Fysik är 1:a Oliver Brink 14NAB, 2:a Oscar Blommegård 14NAB och 3:a Gustav Strandlycke 15NAC

Grattis till alla vinnare!

2017-06-08Jonas Mollberg

skola-arbetsliv  matematik  fysik  kemi  ringhals