Branschmöte med bygg och anläggning samt deras branschråd.

Igår var det branschmöte med bygg och anläggning samt deras branschråd. Skolan har en BYN certifiering vilket innebär att vi upprätthåller en viss kvalitet på vår utbildning. Denna certifiering är giltig i två år sedan prövas utbildningen på nytt.

Gårdagens möte var ett steg mot att få förnyad certifiering. Branschrepresentanterna var positiva och kommer att rekommendera oss för att även de kommande två åren vara Byn-certifierade.

”Peder Skrivares Bygg- och anläggningsprogram är branschrekommenderat av Bygg­industrins yrkesnämnd BYN. Syftet med rekommendationen är att tydliggöra branschens prioriterade förväntningar på utbildningsanordnarna och bidra till en utveckling där du garanteras en utbildning med hög kvalitet.”

2017-11-22Jonas Mollberg

skola-arbetsliv  samarbeten  byggprogrammet

Nu drar den nya maskinförarutbildningen igång på PS!

Nu drar den nya maskinförarutbildningen igång på PS. Det sker i samarbete med Maskinentreprenörerna och med moderna maskiner från Caterpillar.

Byggarbetslaget med nya lärare från ME-skolan samlas för att planera PS nyaste utbildning.

2017-08-17Jonas Mollberg

samarbeten  byggprogrammet

Årets Julgran 2016!

Årets Julgran 2016

Ett samarbete - på temat kreativitet - mellan ettor på Byggprogrammet o VVS- och fastighetsprogrammet.

2016-12-14Jonas Mollberg

film  samarbeten  vvs-programmet  byggprogrammet

Stabila bänkar till barnen

Ettorna på Bygg och anläggning  har tillsammans med elever från gymnasiesärskolans Hantverk och produktion gjutit och byggt bänkar.

Först gjöt de betongen som ska göra bänkarna stabila, sedan har de snickrat sittdelen till bänkarna och märkt upp att dem.

Stabiliteten är viktig eftersom bänkarna är sålda till Varbergs Kommun och kommer att finnas på förskolor för barnen att leka, klättra och fika på.

Eleverna är väldigt engagerade och tycker att det har varit ett kul projekt med variation.

2016-05-24Jonas Mollberg

gymnasiesärskolan  byggprogrammet  företagsamhet

Lyckad värdegrundsdag på Himle asylboende.

85 elever, lärare och övrig personal från Bygg, VVS/KYLA/Lärlingsprogrammet besökte i förra veckan Himle asylboende. Där umgicks de med de boende,  gick poängpromenad, spikade spiktävling, fikade och spelade sällskapsspel. En elev uttryckte efteråt

"När man tänker på personer som flyr från sitt land så har de flesta fördomar.
När man väl träffar dem och pratar med dem så ändras allt."

2015-11-11Jonas Mollberg

byggprogrammet  vvs-programmet