Säg hej till PS utbytesstudenter.

Kiara

Jag kommer från Alaska och har velat resa och se världen sedan jag var åtta år gammal. Min mamma brukade berätta historier för mig om när hon var i  armén, då reste hon i hela världen. Jag har alltid velat vara som min mamma. Jag vill också berätta historier för mina barn om mina resor. Jag har alltid velat åka till Frankrike och se Eiffeltornet men också för att Frankrike är så varmt. Jag gillar också att spela volleyboll för att jag tränar mycket.

Ester

Hej, Jag heter Ester, jag kommer från Italien och jag är 17 år gammal. Jag kom till Sverige för tre månader sedan och jag ska stanna här i 10 månader. Jag kan tala franska, engelska och naturligtvis italienska. Det finns många orsaker till varför jag bestämde mig för att bli en utbytesstudent för ett år. Först och främst jag ville lära känna en ny kultur och nya människor med olika tankar och livsstilar. Det är alltid intressant att upptäcka en annan miljö än den man är van vid. Dessutom tycker jag om att lära mig nya språk och detta språk verkade mycket intressant och annorlunda än italienska. Jag vill utmana mig själv i en okänd miljö och uppnå några av mina mål. Jag valde Sverige eftersom jag alltid har varit fascinerad av Nordeuropeiska länder, och speciellt Sverige.

Sofia

Jag heter Sofia jag är sjutton år och jag kommer från Chile. Jag valde Sverige för mitt utbyte för när jag var liten hade jag läst om Sverige och jag gillade kulturen. Jag ville också lära mig ett nytt språk som inte såg ut som mitt. Jag ville också förbättra min engelska, för jag visste att de i Sverige gillar att tala engelska.

Jag gillar svenska eftersom det är väldigt roligt språk enligt min åsikt, även om det är lite svårt. Dessutom gillar jag uttalet och intonationen av orden. Det finns många ord som jag tycker är väldigt roliga och det finns andra som liknar spanska men som på mitt språk har en helt annan betydelse.

;

2019-12-11Jonas Mollberg