Ringhalspriset 2018!

Från vänster Axel Selvén, Wilma Söderbaum, Ruba Kal-Omar, William Lejon, Gustav Strandlycke och Lars-Anders Callenberg. Alessandro Amidani saknas på bilden.

Priset för skolans bästa elever i de nationella matematik och fysiktävlingarna har delats ut och som vanligt var det Ringhals som delade ut priserna genom Ringhals HR-avdelning Karin Kalldert.

De elever som kom bland de tre bästa på skolan i de nationella matematik- fysik- och kemitävlingarna var:

Matematik:

Ruba Kal Omar, 15NAA
Gustav Strandlycke, 15NAC
Axel Selvén, 15NAC

Fysik:

Gustav Strandlycke, 15NAC
William Lejon, 15TEA
Ruba Kal Omar, 15NAA

Kemi:

Ruba Kal-Omar, 15NAA
Alessandro Amidani, 16NAB
Wilma Söderbaum, 16NAA

Förutom ett pris på 1000 kr får förstapristagaren ett erbjudande om sommarjobb på Ringhals. Ruba Kal-Omar, 15NAA tog pris i alla kategorierna och vann två.

I samband med prisutdelningen hölls också en uppskattad föreläsning av Dr Rikard Jonsson (bild 2). Han berättade och förklarade på ett enkelt och intressant sätt delar av den svårare portionen av Einsteins relativitetsteori, den allmänna. Han visade med sina modeller att gravitation inte är en kraft utan bara en följd av rumtidens geometri.

2018-05-15Jonas Mollberg

utmärkelse  skola-arbetsliv  ringhals  tävling