Esteter på operabesök.

Galleri

Varje år åker estetiska- och naturestetiska programmets årskurs tre på en konsertresa till Göteborg. I år kunde naturesteterna tyvärr inte vara med. Tisdagen den 21:a maj besökte vi göteborgsoperan och såg "Figaros bröllop" i en modern version. Bra träning att orka med fyra akter under 3,5 timme:-)

2019-05-21Jonas Mollberg

resa  estetprogrammet  musik  konsert

PS-elever i Bryssel.

Elever på samhällsvetenskapsprogrammets internationella inriktning tillsammans med elever från naturvetenskapsprogrammet i fördjupningskursen SH3, besökte EU-parlamentet och kommissionen i Bryssel. På EU-parlamentet träffade de parlamentarikern Anna Hedh (S), som i sitt uppdrag arbetar med gränsöverskridande brottslighet med stort fokus på trafficking och narkotikahandel. Hon arbetar också med frågor kring jämställdhet.

Eleverna deltar i Europaparlamentets skolambassadörsprogram (EPAS), med uppdrag kring ökad kunskap om EU och dess påverkan på medborgarnas vardag. Studieresan gav en fördjupad inblick i EU:s arbetsområden, dagliga verksamhet och dess politiska system. Eleverna kommer avsluta sitt ambassadörsuppdrag i maj med att arrangera skolval inför Europaparlamentsvalet 26 maj 2019.

2018-11-20Jonas Mollberg

europaparlametentet  resa  samhällsprogrammet

En dag med street photography

Under påsklovet åkte Foto-2 gruppen i Bild & Form till Göteborg för att fotograferade människor. Vi gick bland annat omkring i Haga, på Järntorget och i Palmhuset och fotade inte ont anande söndagsflanörer. Det resulterade i många intressanta ögonblicksbilder och även många möten med göteborgare som undrade vad vi höll på med. Det är lite generande att slänga upp en kamera i ansiktet på en vilt främmande människa och ta en bild. Så man behöver förklara sig då och då. Men i en större stad som Göteborg är det större chans att det sker obemärkt.

Bildgalleri

2017-04-28Jonas Mollberg