PS uppmärksammar Europadagen.

Den 9:e maj är det åter dags att fira Europadagen. Elever på samhällsprogrammets internationella profil delar med sig av korta nyhetsbrev om EU här på hemsidans blogg. De kommer också under förmiddagen delta i två pass av direktsändning från Regeringskansliet i Stockholm. Alla kan ta del av hela dagens program och sändningen via Regeringskansliets hemsida som nås på https://www.regeringen.se/.

Program Europadagen

2022-05-02Jonas Mollberg

samhällsprogrammet  europadagen  eu

Samhällsprogrammets nyhetsbrev och poddar om EU.

Eftersom firandet av europadagen med olika aktiviteter på skolan har tvingats ställa in på grund av rådande omständigheter har eleverna i åk 3 på Samhällsprogrammets internationella inriktning, skrivit nyhetsbrev och spelat in poddar om EU. Vi komme att publicera dessa för att alla NI där ute ska kunna ta del av vad ett medlemskap i EU innebär.

Poddar och Nyhetsbrev

Podd om fiskevillkor

Dags att rädda haven

Människohandel

EU:s solidaritetsprincip vid naturkatastrofer

Att leva och arbeta i ett annat EU-land

Bosmandomen

Coronas påverkan på ekonomi och hälsa inom EU

EU:s amré och försvar av yttre gränser

Prostitution

Trafficking

2021-05-05Jonas Mollberg

europadagen  eu  samhällsprogrammet

PS uppmärksammar Europadagen.

Europadagen 9:e maj

På Europadagen den 9 maj uppmärksammar hela Europa freden och sammanhållningen i Europa. Även i år överskuggas firandet av den pågående coronakrisen. Därför vill vi under Europadagen lyfta fram vikten av samarbete för att lösa globala utmaningar. Eleverna i åk 3 på Samhällsprogrammets internationella inriktning, publicerar nyhetsbrev och poddar om EU:s gemensamma arbete inom olika ämnesområden som påverkar ditt liv och hur dessa hänger ihop med FN:s globala hållbarhetsmål. Dessa finner du här på skolans blogg för att alla NI där ute ska kunna ta del av vad ett medlemskap i EU innebär.

Emma N. Norberg

Skolambassdör för EU