Nya böcker i oktober.

Vi som överlevde - Michael Bornstein 

Det finns en berömd bild som är tagen av sovjetiska soldater, den 27 januari 1945. På bilden syns judiska barn som alla håller fram sina armar för att visa upp siffrorna som är tatuerade där. I mitten står en fyraårig pojke - Michael - den här boken är hans berättelse.

Nya böcker oktober 2017

.

2017-10-17Jonas Mollberg

 boktips  biblioteket

Nya böcker på biblioteket

Idag är allt (2017) Natascha och Daniel är två tonåringar med olika bakgrund som av en slump möts på en gata i New York. Berättelsen handlar om att känna att man aldrig riktigt duger för sina föräldrar, om att inte veta om man får stanna i landet men växt upp i – men också om kärlek som uppstår när man minst anar det.

Nya böcker i september

2017-10-02Jonas Mollberg

 boktips  biblioteket

Nya böcker på biblioteket augusti 2017!

Ni kommer att sakna mig! 

När mamma åker till Dalarna med sin nya kärlek och pappa flyger till Mallorca med sin nya familj blir My ensam kvar i stan på sommarlovet. Båda föräldrarna tror att My är med den andra. Istället för att avslöja misstaget bestämmer hon sig för att dra och klara sig på egen hand. Om hon inte är önskvärd så ska de slippa henne.

Nya böcker på biblioteket augusti 2017

.

 

2017-08-21Jonas Mollberg

 boktips  biblioteket

Nya böcker april-maj 2017

Ditt liv och mitt  Märit kliver av tåget i Lund utan att själv förstå varför. Det är över femtio år hon senast var här och hon har inte längtat tillbaka en sekund. Hit kom hon som lovande läkarstuderande på 60-talet, en tid då folkhemmet växte och blomstrade. Men på Norra kyrkogården vittnar en massgrav om en annan verklighet. Här hamnade patienterna från Vipeholm, den stora anstalten för så kallade sinnesslöa strax utanför Lund. Det var där hennes bror gick under. Han som kallades Tok-Lars, Vidundret eller  Haltelyttelasse. Vad var det som hände för alla dessa år sedan? Och vem bär egentligen skulden?

Nya böcker april-maj 2017

2017-05-29Jonas Mollberg

 biblioteket  boktips

Nya böcker på biblioteket

Rimligt lyckade ögonblick (2017) är tredje boken om Emanuel Kent. Det är dags att börja gymnasiet och nu måste han klara sig på egen hand, utan bästa kompisen Tore. Redan vid uppropet lyckas han göra bort sig och sen fortsätter den strida ström av pinsamheter som är Emanuels liv. Som läsare får man nästan ta pauser ibland, för att det blir så plågsamt. Men Emanuel kämpar på, enligt tesen att livet består av ett antal rimligt lyckade ögonblick och det gäller att inte missa dessa.

Böckerna om Emanuel passar för den som vill ha lite snabbläst underhållning. Det går att läsa böckerna fristående, men det är roligare att läsa dem från början. Del ett heter Konsten att ha sjukt låga förväntningar (2015), del 2 Manifest för hopplösa (2015).

Lista över nya böcker

2017-04-25Jonas Mollberg

 biblioteket  boktips