Nya böcker mars 2018.

Ta det som en man - Hampus Nessvold

21-årige Hampus funderar kring förväntningarna på män och hur det är att inte leva upp till machoidealet. Om en mer tillåtande mansroll där man faktiskt får lov att hata fotboll, vara livrädd för våld, kan prata om känslor med sina vänner, erkänner att man inte vet allt om sex och till slut inser att alla har sina egna komplex att lära sig hantera.

Nya böcker mars 2018

2018-03-07Jonas Mollberg

 boktips  biblioteket

Nya böcker februari 2018.

Peter May "Coffin Road"

En man spolas upp, halvt ihjälfrusen, på en ödslig strand på ön Harris i Yttre Hebriderna. Han har ingen aning om vem han är eller hur han kom dit. Hans enda ledtråd är en karta över en rutt vid namn Coffin Road. Han vet inte vart den kommer att leda honom, bara att han måste följa den.

Kriminalinspektör George Cann korsar Atlanten till en avlägsen klippö utanför Yttre Hebriderna. Fylld av onda aningar kliver han i land på den plats där tre fyrvaktare mystiskt försvann ett sekel tidigare. Men nu finns det en ny gåta: en man hittad ihjälslagen på samma klippa.

Nya böcker februari 2018

2018-02-08Jonas Mollberg

 boktips  biblioteket

Nya böcker januari 2018.

Emma Frans - Larmrapporten: Att skilja vetenskap från trams

Aldrig tidigare har det varit så lätt att hitta information som bekräftar det vi redan tror även när det vi tror är helt fel.

Emma Frans är forskare och har vunnit Stora journalistpriset, kategorin Årets röst. I Larmrapporten skriver hon lättillgängligt om vetenskap, faktaresistens och om hur vi människor gärna klamrar oss fast vid våra övertygelser till och med när bevisen talar mot dem.

Nya böcker januari 2018

2018-01-10Jonas Mollberg

 boktips  biblioteket

Nya böcker i december.

Kristin Hannah - Näktergalen

I kärlek upptäcker vi vilka vi vill vara. I krig förstår vi vilka vi är.

När Vianne Mauriacs man ger sig av till fronten 1939 tror hon att hon är trygg för egen del. Det är otänkbart att nazisterna ska kunna invadera Frankrike.

Men invasionen kommer, och i hennes hus flyttar det in en tysk kapten. Vianne har inget val - om hon vill behålla sitt hem måste hon och dottern dela det med fienden.

Nya böcker i december

.

2017-12-12Jonas Mollberg

 biblioteket  boktips

Nya böcker i november.

Höstväsen - Skräckberättelser

Skräck- och kuslighetsmästarna Anders Fager, Alex Haridi, Kerstin Lundberg Hahn, Madeleine Bäck , Magnus Nordin, Niklas Krog och Lena Ollmark har tillsammans skapat en samling mörka berättelser om kärlek, sorg, hat, förbjudna tankar och fruktansvärda monster.

Nya böcker november 2107

.

2017-11-07Jonas Mollberg

 boktips  biblioteket