Peder Skrivares skola utsedd till Årets skola 2019!

VVS-Branschens Yrkesnämnd har utsett Peder Skrivares skola till Årets skola 2019.

Vinnaren presenterades på årets Yrkeslärarkonferens med följande motivering:

"Årets skola fortsätter med jämn och hög kvalitet i utbildningen varje år ​visa ett starkt och varmt engagemang för varje elev och ett intresse för att ständigt utveckla och förbättra sin utbildning."

Utöver utmärkelsen kommer VVS-Branschens Yrkesnämnd tilldela ett stipendium till Peder Skrivares skola på 10.000 kronor.​

2019-11-05Jonas Mollberg

vvs-programmet  utmärkelse  priser

PS åter utsedd till förstklassig skola!

De skolor som får utmärkelsen Förstklassig skola får ett bevis på att de erbjuder eleverna utbildning som branschen efterfrågar. En förstklassig skola har både kunskap, resurser och vilja att ge sina elever bästa tänkbara utbildning – både avseende teori och praktik.

De elever som går på förstklassiga skolor vet att de får en utbildning som är kvalitetssäkrad av branschen och som kommer underlätta vid den fortsatta utbildningen på företag. Dessutom ger en förstklassig utbild- ning bättre förutsättningar att klara branschprovet vid första försöket.

De företag som tar emot APL-elever eller anställer en lärling som har gått på en försklassig skola vet att personen har en god grund att stå på. Branschen rekommenderar företagen att prioritera att ta emot elever som har gått på förstklassiga skolor.

2017-09-07Jonas Mollberg

utmärkelse  vvs-programmet

Årets Julgran 2016!

Årets Julgran 2016

Ett samarbete - på temat kreativitet - mellan ettor på Byggprogrammet o VVS- och fastighetsprogrammet.

2016-12-14Jonas Mollberg

film  samarbeten  vvs-programmet  byggprogrammet

Lyckad värdegrundsdag på Himle asylboende.

85 elever, lärare och övrig personal från Bygg, VVS/KYLA/Lärlingsprogrammet besökte i förra veckan Himle asylboende. Där umgicks de med de boende,  gick poängpromenad, spikade spiktävling, fikade och spelade sällskapsspel. En elev uttryckte efteråt

"När man tänker på personer som flyr från sitt land så har de flesta fördomar.
När man väl träffar dem och pratar med dem så ändras allt."

2015-11-11Jonas Mollberg

byggprogrammet  vvs-programmet

Förstklassig skola!

VVS

Läsåret 2015/2016 är PS klassad som förstklassig skola av VVS-branschens yrkesnämnd. Detta är en fjäder i hatten för VVS-programmet.

En förstklassig skola ger eleverna en bra utbildning som förbereder dem inför lärlingstiden och i slutänden ökar möjligheten för dem att klara branschprovet.

Grattis!

2015-10-15Jonas Mollberg