Peder Skrivares skola utsedd till Årets skola 2019!

VVS-Branschens Yrkesnämnd har utsett Peder Skrivares skola till Årets skola 2019.

Vinnaren presenterades på årets Yrkeslärarkonferens med följande motivering:

"Årets skola fortsätter med jämn och hög kvalitet i utbildningen varje år ​visa ett starkt och varmt engagemang för varje elev och ett intresse för att ständigt utveckla och förbättra sin utbildning."

Utöver utmärkelsen kommer VVS-Branschens Yrkesnämnd tilldela ett stipendium till Peder Skrivares skola på 10.000 kronor.​

2019-11-05Jonas Mollberg

vvs-programmet  utmärkelse  priser

PS åter utsedd till förstklassig skola!

De skolor som får utmärkelsen Förstklassig skola får ett bevis på att de erbjuder eleverna utbildning som branschen efterfrågar. En förstklassig skola har både kunskap, resurser och vilja att ge sina elever bästa tänkbara utbildning – både avseende teori och praktik.

De elever som går på förstklassiga skolor vet att de får en utbildning som är kvalitetssäkrad av branschen och som kommer underlätta vid den fortsatta utbildningen på företag. Dessutom ger en förstklassig utbild- ning bättre förutsättningar att klara branschprovet vid första försöket.

De företag som tar emot APL-elever eller anställer en lärling som har gått på en försklassig skola vet att personen har en god grund att stå på. Branschen rekommenderar företagen att prioritera att ta emot elever som har gått på förstklassiga skolor.

2017-09-07Jonas Mollberg

utmärkelse  vvs-programmet

Claes är regionsmästare i VVS

Claes Tilgård 14LAR vann Regionsmästerskapet 2017 i VVS för tredje årselever.

Skolmästare från förstklassiga skolor har deltagit i en praktisk tävling som genomförts i 7 regioner under vecka 11 och 12. Regionmästerskapet anordnas under en dag på en förstklassig skola och tävlingen består av två olika praktiska uppgifter.

2017-03-23Jonas Mollberg

skola-arbetsliv  tävling  vvs

Nu borrar vi energibrunn

Nu borrar vi energibrunn för bergvärme och frikyla på VVS- och fastighetsprogrammet. Energibrunnen blir 200 meter djup. Vi kommer att sänka ner en bergvärmekollektor och hämta upp värme till vår bergvärmepump.

Arbetet utförs av ett borrföretag som heter Jannes brunnsborrning från Burseryd i Småland. De gör jobbet åt VF-programmet.

VVS-elever kommer att göra installationerna när de är färdiga med jobbet.

2017-02-03Jonas Mollberg

vf  hållbarenergi  vvs

Årets Julgran 2016!

Årets Julgran 2016

Ett samarbete - på temat kreativitet - mellan ettor på Byggprogrammet o VVS- och fastighetsprogrammet.

2016-12-14Jonas Mollberg

film  samarbeten  vvs-programmet  byggprogrammet