PS har certifierats till Motorbranschcollege.

En Motorbranschcollegecertifiering innebär en kvalitetsstämpel på den fordonstekniska utbildningen inom fordons- och transportprogrammen i skolorna. En viktig insats för motorbranschens kompetensförsörjning. Läs mer »

2019-10-11Jonas Mollberg

samarbeten  fordons-och-transportprogrammet  utmärkelse  skola-arbetsliv  certifiering

Teknikprogrammet besökte Monark.

Bilder från teknikprogrammets besök på Monark.

2019-09-20Jonas Mollberg

studiebesök  teknikprogrammet  skola-arbetsliv

Ringhals sponsrar PS med miniräknare.

På Teknik och Natur behövs grafräknare för att genomföra sin utbildning. Sedan 17 år har skolan ett samarbete med Ringhals som lånar ut dessa till elever som börjat första året på Te och Na. Eleverna har sedan möjlighet att köpa ut räknarna när de avslutar sin utbildning på dessa program. I fredags fick årets ettor motta sina räknare och är nu laddade för sina lektioner.

2019-08-26Jonas Mollberg

skola-arbetsliv  samarbeten  teknikprogrammet  ringhals  naturvetenskapsprogrammet

Lokal UF-gala.

Tisdag 14 maj arrangerades Varbergs Sparbanks UF-gala. UF- eleverna fick mingla med rådgivare, UF-lärare och näringslivsfolk och dela med sig av tips som skall inspirerar framtidens UF-företagare. Under kvällen var det också prisutdelningar. Där PS kammade hem alla priser.

Vinnare blev Årets Utveckling – Keychain of Sweden, Årets Affärsidé – Förena Varberg UF, Årets Lokala Engagemang – Hempotatis UF, Årets Företag – Varbergskassen UF. Dessutom blev UF-lärare Marina Stenqvist Årets Inspiratör och Lovisa Eriksson och Linn Gustavsson från Restyle UF vann varsin plats på Emax entreprenörskapsläger som går av stapeln på Chalmers under sommaren.

Stort Grattis till alla vinnare!

2019-05-17Jonas Mollberg

priser  utmärkelse  entreprenörskap  skola-arbetsliv  uf  ungföretagsamhet

Ringhals sponsrar Natur- och Teknikettor med miniräknare.

I över 15 år har Ringhals valt att sponsra ettorna på Naturvetenskaps- och teknikprogrammen med avancerade kalkylatorer. För Ringhals är det viktigt att uppmuntra ungdomar till studier i teknik och naturvetenskap. Årets ettor var inget undantag, de fick strax efter skolstart ta emot sina nya avancerade räknare.

2018-08-28Jonas Mollberg

samarbeten  skola-arbetsliv  ringhals  teknikprogrammet  naturvetenskapsprogrammet