Prisutdelning på Naturvetenskaps- och Teknikprogrammet!

Fredagen den 28 maj hade vi utdelning av priser till de elever som hamnat på de tre främsta placeringarna i matematik- kemi- och fysiktävlingarna vi haft på skolan under året.

Från vänster: Gunilla Ekwall (Prisutdelare från Ringhals), Anton Wikelund, 19TEB, Alfons Nilsson, 19TEB, Felix Jansson, 18NAA, Vilhelm Nilsson-Thorsson, 18NAA, Noah Bechtel, 18NAA, Federico Amidani, 18NAA, Arvid Gellerstedt, 19NAA.

Pristagare:

Matematik:

2. Felix Jansson, 18NAA
  3. Noah Bechtel, 18NAA

Fysik: (delad andraplats)

2. Federico Amidani, 18NAA och  Alfons Nilsson, 19TEB

Kemi:

2. Arvid Gellerstedt, 19NAA
  3. Anton Wikelund, 19TEB

Vilhelm vann alltså alla tre tävlingarna vilket aldrig hänt förut och till på köpet kommer han att representera Sverige i Internationella MatematikOlympiaden (IMO) som går i juli.Han gör detta för att han blev en av de fem bästa i den svenska finalen.

2021-05-31Jonas Mollberg

priser  ringhals  kemi  kemi  matematik  teknikprogrammet  naturestet  naturvetenskapsprogrammet

Vilhelm Nilsson-Thorsson i 18NAA i Sverigefinal!

Vilhelm Thorsson-Nilsson i 18NAA har deltagit i Sverigefinalen i Skolornas matematiktävling och där kommit på en delad 5.e plats.

Vilhelm var med i den kvalificeringstävling som vi tidigare i höst hade här på skolan. Ca 30 elever från PS deltog och under v. 44 kom resultatet. Vilhelm hade nästan alla rätt och kvalificerade sig därigenom till Sverigefinalen där han kom på en delad 5:e plats. Han kommer därför att under våren representera PS i den Nordiska finalen som också är en kvalificeringstävling för världsfinalen. Där har Vilhelm chansen att kvalificera sig till det svenska landslaget och får i så fall representera Sverige i den finalen.

En delad 5:e-placering är ett av de bästa resultat PS någonsin haft under de åtminstone 50 år som vi deltagit i tävlingen.

Ett stort, stort grattis till Vilhelm för en fantastiskt väl genomförd tävling och en verkligt gedigen prestation!

2020-12-02Jonas Mollberg

tävling  naturestet  matematik

Nya böcker mars 2020

Colin Beveridge - Matematiken bakom allt: Upptäck matten omkring dig

Matematiken bakom allt är en minst sagt annorlunda, smart, nyfiken och rolig bok. Den lyfter fram matematiken som döljer sig bakom vardagliga händelser och får dig att se matematiken omkring dig. Från DNA-tester till romantisk kärlek, från jordbävningar till internet och från filmer till lotteri. Den här boken avslöjar matematiken som genomsyrar vår vardag.

Nya böcker mars 2020

2020-04-17Jonas Mollberg

matematik  boktips  biblioteket

Ringhals sponsrar PS-elever med miniräknare.

I 15 år har Ringhals valt att sponsra ettorna på Naturvetenskaps- och teknikprogrammen med avancerade kalkylatorer. För Ringhals är det viktigt att uppmuntra ungdomar till studier i teknik och naturvetenskap. Årets ettor var inget undantag, de fick strax efter skolstart ta emot sina nya avancerade räknare.

2017-09-06Jonas Mollberg

teknikprogrammet  naturvetenskapsprogrammet  kemi  fysik  matematik  ringhals

Årets RInghalspristagare

Ringhals delar varje år ut pris i tre kategorier, det är Matematik, Kemi och Fysik. Ettan, tvåan och trean får alla 1000 kronor var. Vinnaren får också erbjudande om sommarjobb på Ringhals.

Pristagarna i matematik är i år 1:a Oscar Blommegård 14NAB, 2:a Filip Johansson 14 NAB och 3:a Gustav Strandlycke 15NAC

I Kemi 1:a Oscar Blommegård 14NAB, 2:a Gustav Strandlycke 15NAC och 3:a Ruba Kal Omar 15NAA.

Vinnarna i Fysik är 1:a Oliver Brink 14NAB, 2:a Oscar Blommegård 14NAB och 3:a Gustav Strandlycke 15NAC

Grattis till alla vinnare!

2017-06-08Jonas Mollberg

skola-arbetsliv  matematik  fysik  kemi  ringhals