Erasmusutbyte med en gymnasieskola i Montpellier i sydfrankrike.

Handelsprogrammet och Fordonsprogrammet på PS har ett Erasmusutbyte med en gymnasieskola i Montpellier i sydfrankrike. Det går ut på att praktisera tre veckor i ett annat EU-land och utbytesspråket är engelska. I år är de franska eleverna på Rydholms, Anderbergs skor, Ö&B, Rusta och Mercedes.

I våras var ett gäng av våra handelselever i Montpellier och praktiserade i butiker där.

De franska eleverna fick självklart besöka de elever på PS som läser franska fteg 4 som då fick tillfälle att prata franska med jämnåriga.

Bildgalleri

2017-11-22Jonas Mollberg

fordons-och-transportprogrammet  handelsprogrammet  samarbeten  erasmus

Branschdag på Handelsprogrammet.

Under Handelsprogrammets Branschdag fick eleverna i år 1,2 och 3 möta tre representanter från näringslivet i Varberg. Patrik Stenefjäll från reklambyrån Stoner Hill pratade om medie-och reklambranschen och om säljtänk. Simon Frankfeldt från Intersport om hur det är att jobba i och driva en butik. Albin Norrman från Coop berättade om livsmedelsbranschen. En spännande och givande förmiddag.

2017-11-08Jonas Mollberg

skola-arbetsliv  handelsprogrammet