Recycle UF stod på Strömma julmarknad.

Recycle UF stod på Strömma julmarknad i helgen och sålde julklappar. Företaget består av 5 tjejer från Ekonomiprogrammet.

Deras affärsidé är att satsa på cirkulärekonomi och en mer hållbar handel genom att anordna loppis. Istället för att slänga saker vill de att varorna ska återanvändas.

2017-12-05Jonas Mollberg

entreprenörskap  ekonomiprogrammet  skola-arbetsliv  ungföretagsamhet

En sen fredagseftermiddag...

...kan förstås tillbringas i klassrummet på PS, men man kan även ha lektion i socialpsykologi på Varbergs konsthall. Det hade 14EKA, som kom dit fredag 8/4, med läraren Sara Kyulenstierna. Lektionen gick ut på att uppleva konst och känna vad som händer när man delar sina upplevelser med andra. Varbergs konsthall önskar Sara och 14EKA en trevlig helg!

2016-05-20Jonas Mollberg

komedianten  ekonomiprogrammet

Flyga drake

Elever från språkintroduktion och ekonomiprogrammet har tillsammans sett filmen Flyga Drake, som handlar om kampen i Afhganistan för frihet.

Under talibanerna var det förbjudet att flyga med drakar. Men drakflygning var väldigt populärt i Afghanistan innan talibanerna kom till makten och en symbol för hopp.

Eleverna ska under kommande veckor bygga drakar tillsammans och lördagen den 28 maj släpps de till väder vid ett event vid hamnen.

2016-05-20Jonas Mollberg

språkintroduktionsprogrammet  samarbeten  ekonomiprogrammet

Kreativt affärsidéarbete för ekonomer

Hanna Ericsson från Ung Företagsamhet Halland och Kristin Oretorp från Nyföretagarcentrum höll på torsdagseftermiddagen en workshop för de elever på ekonomiprogrammet som läser Entreprenörskap.

Eleverna fick bland annat jobba med att formulera  en affärsidé som de sedan presenterade i en "elevator pitch", en presentation på max 20 ord.

Till sin hjälp hade de lärarna Lars Karnemark och Magnus Olofsson.

Nästa vecka är det ett nytt gäng elever som får tänka till.

På skolan finns ca 100 stycken elever som läser Entreprenörskap och jobbar med Ung Företagsamhet.

2015-10-09Jonas Mollberg

entreprenörskap  ungföretagsamhet  ekonomiprogrammet