Duktiga UF-företag på PS!

Ge och köp

Recycle

Bland alla våra duktiga UF-företag har några valts ut särskilt med fokus på deras cirkulära tänk i affärsidén.

Vi har två företag som kommer att få åka på JA- mässa i Lissabon i vår och ställa ut där. (JA- Junior Achievment).

Med motiveringar.

Matsmarta UF – minskat matsvinn på recept

Med en unik idé runt en frågeställning som alla känner igen skapar Matsmarta UF ett företag med digitala och skalbara möjligheter. Grundarna har positionerat sig som influencers för ett tankesätt som i grunden är cirkulärt.

Ge och Köp UF – ger dina sportprylar ett nytt liv

Med en tydligt nisch är Ge och Köp UF på väg att skapa en skalbar, digital plattform som både tillfredsställer nöjet att ge och nöjet att äga. Genom att samarbeta med partners höjer man värdet på produkterna och greppar över ett större spann av den cirkulära bågen

Vinnare av POTENTIAL VBG - PRISET

Professionell coachning från inkubatorn Potential VGB

Recycle UF – gör det lätt att återbruka
Med en idé att göra det lätt att återbruka tar Recycle ett tydligt cirkulärt grepp. Affärsplanen beskriver ett antal möjligheter, både till värdehöjning och systemdeltagande som bedöms ha verklig potential.

Hedersomnämnande

Under urvalsprocessen har de deltagande UF-företagen utmanats att beskriva sin affärsplan och dess samhällsnytta med en 2-minuters video på engelska.
Gramnac presentbox UF – rektangulär men cirkulär förvaring
Med en video som på ett intuitivt sätt beskriver affärsidén har Gramnac UF fångat den cirkulära känslan på ett intagande sätt.
Bra jobbat!

(Ej på bild)

Bildgalleri

2018-01-10Jonas Mollberg

skola-arbetsliv  ungföretagsamhet  entreprenörskap

Recycle UF stod på Strömma julmarknad.

Recycle UF stod på Strömma julmarknad i helgen och sålde julklappar. Företaget består av 5 tjejer från Ekonomiprogrammet.

Deras affärsidé är att satsa på cirkulärekonomi och en mer hållbar handel genom att anordna loppis. Istället för att slänga saker vill de att varorna ska återanvändas.

2017-12-05Jonas Mollberg

entreprenörskap  ekonomiprogrammet  skola-arbetsliv  ungföretagsamhet

Branschdag på Handelsprogrammet.

Under Handelsprogrammets Branschdag fick eleverna i år 1,2 och 3 möta tre representanter från näringslivet i Varberg. Patrik Stenefjäll från reklambyrån Stoner Hill pratade om medie-och reklambranschen och om säljtänk. Simon Frankfeldt från Intersport om hur det är att jobba i och driva en butik. Albin Norrman från Coop berättade om livsmedelsbranschen. En spännande och givande förmiddag.

2017-11-08Jonas Mollberg

skola-arbetsliv  handelsprogrammet

PS åter utsedd till förstklassig skola!

De skolor som får utmärkelsen Förstklassig skola får ett bevis på att de erbjuder eleverna utbildning som branschen efterfrågar. En förstklassig skola har både kunskap, resurser och vilja att ge sina elever bästa tänkbara utbildning – både avseende teori och praktik.

De elever som går på förstklassiga skolor vet att de får en utbildning som är kvalitetssäkrad av branschen och som kommer underlätta vid den fortsatta utbildningen på företag. Dessutom ger en förstklassig utbild- ning bättre förutsättningar att klara branschprovet vid första försöket.

De företag som tar emot APL-elever eller anställer en lärling som har gått på en försklassig skola vet att personen har en god grund att stå på. Branschen rekommenderar företagen att prioritera att ta emot elever som har gått på förstklassiga skolor.

2017-09-07Jonas Mollberg

utmärkelse  vvs-programmet

PS - årets UF-skola i Halland!

Måndagen den 4 september prisades Peder Skrivares skola då skolan under Ung Företagsamhets lärarkickoff, fick ta emot utmärkelsen ”Årets UF-skola i Halland 2016/2017”. Priset delades ut av Ung Företagsamhet i Hallands ordförande; Magdalena Johansson.

Motivering:

Med ett väl etablerat arbete med UF-företagande på skolan i över 20 år och med en ständig vilja och driv att utveckla UF-företagandet dels genom att få igång UF-verksamhet på fler program, men också genom att ta UF-företagandet utanför Sveriges gränser där eleverna får bedriva en del av sin verksamhet i en internationell miljö, är skolan en värdig vinnare av titeln Årets UF-skola 2016/2017.

Med ett UF-team på skolan med lärare, skolledare och utvecklingsledare bedrivs arbetet och samarbetet med UF-företagande på skolan med stor framåtanda. Skolan anordnar flera aktiviteter som främjar elevernas företagande under deras UF-år med allt från Business Lab och rådgivarkvällar till företagarpaneler.

Skolan tar alla chanser att lyfta fram sina UF-företag och arbetet kring UF-företagande. Det gäller i lokal media, sociala medier, skolans hemsida och via det lokala näringslivskontoret.

2017-09-05Jonas Mollberg

ungföretagsamhet  skola-arbetsliv  entreprenörskap