Ringhals sponsrar Natur- och teknikettor med miniräknare.

I många år har Ringhals valt att sponsra ettorna på Naturvetenskaps- och teknikprogrammen med avancerade kalkylatorer. För Ringhals är det viktigt att uppmuntra ungdomar till studier i teknik och naturvetenskap. Årets ettor var inget undantag, de fick strax efter skolstart ta emot sina nya avancerade räknare.

2020-08-26Jonas Mollberg

teknikprogrammet  naturvetenskapsprogrammet  skola-arbetsliv  samarbeten  ringhals

Bipack UF tävlade i SM i Ung Företagsamhet!

Bipack UF är 5 stycken killar från ekonomiprogrammet på Peder skrivares skola. VD'n Melker berättar att: ”Vårt företag tillverkar ett miljövänligt alternativ till plastfolie. Under UF-året har vi alla jobbat hårt för att både synas så mycket som möjligt men även för att nå en bra försäljning och gå lång i tävlingarna. I de regionala tävlingarna i Halland  som omfattade 8 tävlingar  nominerades vi  i hela 7 st och vann 4 av dessa. Årets vara, Årets Hantverkare, Årets hållbara UF-företag och Årets Marknadsförare där vi också vann prispengen på 10 000kr. Dessutom gick Melker Eliasson vidare och blev nominerad till årets säljare i Halland  och fick tävla i SM

Tyvärr vann inte företaget någon av tävlingarna på SM och Melker sammanfattar sina och företagets tankar:

”Det är väldigt roligt att vi fick chansen att tävla och vara med i SM men även känslan att representera Halland. Det är häftigt att tävla mot många andra duktiga UF-företagare och företag och blev tyvärr ingen vinst denna gång. Däremot så fortsätter vi att kämpa och att hålla huvudet högt ända tills avvecklingen av företaget. Vad som händer efter avvecklingen får vi se. Men vi alla ser fram emot en framtid med nya spännande utmaningar. Vi på Bipack UF vill även passa på att tacka alla som hjälpt oss under UF-året, stort tack till både UF-kontoret, Pederskrivaresskola och alla fantastiska lärare. Tack!”

//Melker & Bipack UF

2020-05-20Jonas Mollberg

tävling  ungföretagsamhet  entreprenörskap  ekonomiprogrammet

Lokal UF-gala.

Tisdag 14 maj arrangerades Varbergs Sparbanks UF-gala. UF- eleverna fick mingla med rådgivare, UF-lärare och näringslivsfolk och dela med sig av tips som skall inspirerar framtidens UF-företagare. Under kvällen var det också prisutdelningar. Där PS kammade hem alla priser.

Vinnare blev Årets Utveckling – Keychain of Sweden, Årets Affärsidé – Förena Varberg UF, Årets Lokala Engagemang – Hempotatis UF, Årets Företag – Varbergskassen UF. Dessutom blev UF-lärare Marina Stenqvist Årets Inspiratör och Lovisa Eriksson och Linn Gustavsson från Restyle UF vann varsin plats på Emax entreprenörskapsläger som går av stapeln på Chalmers under sommaren.

Stort Grattis till alla vinnare!

2019-05-17Jonas Mollberg

priser  utmärkelse  entreprenörskap  skola-arbetsliv  uf  ungföretagsamhet

PS-elever prisades på UF-mässan i Halmstad!

5/6 var det UF-mässa i Halmstad och våra PS-elever och lärare gjorde riktigt bra ifrån sig. Det blev tre förstapris och även massvis av nomineringar.

En sammanställning vad gäller våra PS-intressen kommer här:

Årets affärsplan
Vinnare:Bygga hållbart UF
Motivering:
Med en genomtänkt affärsidé, relevant budget och tydlig affärsplan där cirkulär ekonomi är i fokus, bygger företaget inte bara modeller utan även ett hållbart samhälle. Grattis till Bygga Hållbart UF.
Nominerad: Menskopp UF, Förena Varberg UF

Årets marknadsförare
Nominerad: Varbergskassen UF

Årets hållbara
Vinnare: Restyle UF
Nominerade: Baby cycle UF, Bygga hållbart UF
Motivering: Med ett nytt tänk kring en gammal idé. De säljer genom en story på ett snyggt och välplanerat sätt med hållbarhet, cikruläritet och modern teknik i sinnet. Vi ser fram emot att bli restylade av Restyle.

Årets säljare
Nominerad: Linn Gustafsson Restyle UF

Årets lärare
Vinnare: Per-Arne Jerlstad
Motivering: Denna lärare är inte någon särskilt rutinerad UF-lärare – tvärtom snarare en färsking i UF-sammanhang. Detta kompenseras dock av ett enormt intresse för eleverna och entreprenörskap och en vinnarskalle av rang! Hen beskrivs av sina UF-elever som strukturerad med koll på allt ifrån deadlines och tävlingskriterier och som otroligt engagerad och stöttande. Vinnaren är ingen lagom utan en extra allt!.

Årets UF-företag
Nominerad: Varbergskassen UF

2019-03-07Jonas Mollberg

utmärkelse  ungföretagsamhet  entreprenörskap

Ringhals sponsrar Natur- och Teknikettor med miniräknare.

I över 15 år har Ringhals valt att sponsra ettorna på Naturvetenskaps- och teknikprogrammen med avancerade kalkylatorer. För Ringhals är det viktigt att uppmuntra ungdomar till studier i teknik och naturvetenskap. Årets ettor var inget undantag, de fick strax efter skolstart ta emot sina nya avancerade räknare.

2018-08-28Jonas Mollberg

samarbeten  skola-arbetsliv  ringhals  teknikprogrammet  naturvetenskapsprogrammet