Guldkantad torsdagskväll för PS!

Vinnare av Årets tjänst, Årets Nätverkare och Årets UF-skola!

Det var de utmärkelser vi fick ta emot på Ung Företagsamhets EPR-gala (Entreprenörskap på riktigt). Varbergs E-sport klubb UF fick ta emot priset Årets Tjänst och kommer att representera Halland på SM i Stockholm i maj. Årets överraskning blev att Erik Nilsson i LunchVarberg vann som Årets nätverkare, ett helt nytt pris som delades ut av UF Alumni. Sista men inte minst är vi alla vinnare, då vi för 2:a årets i rad blev Årets UF-skola i Halland.

Bildgalleri

2018-03-28Jonas Mollberg

utmärkelse  ungföretagsamhet  samarbeten  entreprenörskap  priser

Duktiga UF-företag på PS!

Ge och köp

Recycle

Bland alla våra duktiga UF-företag har några valts ut särskilt med fokus på deras cirkulära tänk i affärsidén.

Vi har två företag som kommer att få åka på JA- mässa i Lissabon i vår och ställa ut där. (JA- Junior Achievment).

Med motiveringar.

Matsmarta UF – minskat matsvinn på recept

Med en unik idé runt en frågeställning som alla känner igen skapar Matsmarta UF ett företag med digitala och skalbara möjligheter. Grundarna har positionerat sig som influencers för ett tankesätt som i grunden är cirkulärt.

Ge och Köp UF – ger dina sportprylar ett nytt liv

Med en tydligt nisch är Ge och Köp UF på väg att skapa en skalbar, digital plattform som både tillfredsställer nöjet att ge och nöjet att äga. Genom att samarbeta med partners höjer man värdet på produkterna och greppar över ett större spann av den cirkulära bågen

Vinnare av POTENTIAL VBG - PRISET

Professionell coachning från inkubatorn Potential VGB

Recycle UF – gör det lätt att återbruka
Med en idé att göra det lätt att återbruka tar Recycle ett tydligt cirkulärt grepp. Affärsplanen beskriver ett antal möjligheter, både till värdehöjning och systemdeltagande som bedöms ha verklig potential.

Hedersomnämnande

Under urvalsprocessen har de deltagande UF-företagen utmanats att beskriva sin affärsplan och dess samhällsnytta med en 2-minuters video på engelska.
Gramnac presentbox UF – rektangulär men cirkulär förvaring
Med en video som på ett intuitivt sätt beskriver affärsidén har Gramnac UF fångat den cirkulära känslan på ett intagande sätt.
Bra jobbat!

(Ej på bild)

Bildgalleri

2018-01-10Jonas Mollberg

skola-arbetsliv  ungföretagsamhet  entreprenörskap

Recycle UF stod på Strömma julmarknad.

Recycle UF stod på Strömma julmarknad i helgen och sålde julklappar. Företaget består av 5 tjejer från Ekonomiprogrammet.

Deras affärsidé är att satsa på cirkulärekonomi och en mer hållbar handel genom att anordna loppis. Istället för att slänga saker vill de att varorna ska återanvändas.

2017-12-05Jonas Mollberg

entreprenörskap  ekonomiprogrammet  skola-arbetsliv  ungföretagsamhet

Branschdag på Handelsprogrammet.

Under Handelsprogrammets Branschdag fick eleverna i år 1,2 och 3 möta tre representanter från näringslivet i Varberg. Patrik Stenefjäll från reklambyrån Stoner Hill pratade om medie-och reklambranschen och om säljtänk. Simon Frankfeldt från Intersport om hur det är att jobba i och driva en butik. Albin Norrman från Coop berättade om livsmedelsbranschen. En spännande och givande förmiddag.

2017-11-08Jonas Mollberg

skola-arbetsliv  handelsprogrammet

PS åter utsedd till förstklassig skola!

De skolor som får utmärkelsen Förstklassig skola får ett bevis på att de erbjuder eleverna utbildning som branschen efterfrågar. En förstklassig skola har både kunskap, resurser och vilja att ge sina elever bästa tänkbara utbildning – både avseende teori och praktik.

De elever som går på förstklassiga skolor vet att de får en utbildning som är kvalitetssäkrad av branschen och som kommer underlätta vid den fortsatta utbildningen på företag. Dessutom ger en förstklassig utbild- ning bättre förutsättningar att klara branschprovet vid första försöket.

De företag som tar emot APL-elever eller anställer en lärling som har gått på en försklassig skola vet att personen har en god grund att stå på. Branschen rekommenderar företagen att prioritera att ta emot elever som har gått på förstklassiga skolor.

2017-09-07Jonas Mollberg

utmärkelse  vvs-programmet