William vann yrkes-SM!

Stort grattis till Willam Gunnarsson - Installationselektriker - som igår vann yrkes-SM. William går i 18EE (El- och Energiprogrammet) på PS.

2022-05-13Jonas Mollberg

skola-arbetsliv  el-och-energiprogrammet  tävling  utmärkelse  priser

Stora framgångar för PS på Ung Företagsamhets prisutdelning!

PS lyckades extra bra i år på Ung Företagsamhets prisutdelning som livesändes från Halmstad. Vi vann 6 stycken elevkategorier samt Årets UF-lärare och Årets Skola. Eleverna representerade olika program på skolan;  Handels, Ekonomi, Samhäll, Teknik.

• Tasty-Wasty UF vann Årets UF-företag, Årets Vara, Årets Affärsplan & Årets Hantverkare!!! Stort grattis!
  • Second Tray UF vann Årets ekologiskt Hållbara
  • Årets Tjänst vanns av NBS lageruthyrning, där kom Colligo UF på 2:a plats
  • Bake It UF kom på 2:a plats i Årets vara
  • Light twice UF kom på 2:a plats i Årets Hantverkare
  • UF-lärare Per-Arne Jerlestad

Grattis och bra jobbat!!!

2022-03-18Jonas Mollberg

priser  utmärkelse  tävling  ungföretagsamhet  entreprenörskap

Ringhals sponsrar Natur- och teknikettor med miniräknare.

För 20 året i rad har eleverna på Teknik och Naturprogrammen blivit sponsrade med en avancerad miniräknare genom Ringhals, Vattenfall. För Ringhals är det viktigt att uppmuntra ungdomar till studier i teknik och naturvetenskap. Årets ettor var inget undantag, de fick strax efter skolstart ta emot sina nya avancerade räknare.

2021-08-25Jonas Mollberg

samarbeten  teknikprogrammet  naturvetenskapsprogrammet  ringhals  skola-arbetsliv

Prisutdelning på Naturvetenskaps- och Teknikprogrammet!

Fredagen den 28 maj hade vi utdelning av priser till de elever som hamnat på de tre främsta placeringarna i matematik- kemi- och fysiktävlingarna vi haft på skolan under året.

Från vänster: Gunilla Ekwall (Prisutdelare från Ringhals), Anton Wikelund, 19TEB, Alfons Nilsson, 19TEB, Felix Jansson, 18NAA, Vilhelm Nilsson-Thorsson, 18NAA, Noah Bechtel, 18NAA, Federico Amidani, 18NAA, Arvid Gellerstedt, 19NAA.

Pristagare:

Matematik:

2. Felix Jansson, 18NAA
  3. Noah Bechtel, 18NAA

Fysik: (delad andraplats)

2. Federico Amidani, 18NAA och  Alfons Nilsson, 19TEB

Kemi:

2. Arvid Gellerstedt, 19NAA
  3. Anton Wikelund, 19TEB

Vilhelm vann alltså alla tre tävlingarna vilket aldrig hänt förut och till på köpet kommer han att representera Sverige i Internationella MatematikOlympiaden (IMO) som går i juli.Han gör detta för att han blev en av de fem bästa i den svenska finalen.

2021-05-31Jonas Mollberg

priser  ringhals  kemi  kemi  matematik  teknikprogrammet  naturestet  naturvetenskapsprogrammet

Elva pallplatser till PS!

Hallands UF-företag har gjort upp under den digitala UF-galan. Det blev hela 11 pallplatser till PS!

I den mest prestigefyllda tävlingen, Årets UF-företag kammades förstaplatsen hem av Recond UF från PS som även kan titulera sig som vinnare i kategorin Årets Tjänst! I samma kategori kammade Relights UF också från PS, hem en 2:a plats. De tog också hem första priset i Årets Affärsplan! Alla pallplatser i kategorin togs hem av UF-företag från PS, på delad andra plats kom: Custom2021 UF, Ocean Aid UF och Waste Fruit UF. Waste Fruit UF tog också hem en 2:a plats i Årets ekologist hållbara UF-företag och en 2:a plats i Årets Marknadsförare. 2:a platsen i Årets innovation gick till ett UF-företag från PS, ReFlex UF. Refill Varberg UF från PS kom på en andraplats i Årets Vara.

Stort grattis och bra jobbat elever och lärare!!

2021-03-24Jonas Mollberg

utmärkelse  ungföretagsamhet  priser  entreprenörskap  skola-arbetsliv