Topprestationer av PS-elever på Vindsurfing SM!

Marcus Walter och Matilda Ahlberg

Gustav Jansson, Anton Lindroth, Albin Olander och Markus Walter.

Fler bilder

Marcus Walter på en 3:e plats och Matilda Ahlberg bäst på damsidan, dessutom ytterligare 3 st elever bland de 10 bästa herrarna. Fantastiskt bra av våra juniorer på ett senior SM. Marcus hamnade på samma poäng som segraren och silvermedaljören över de 7 genomförda seglingarna samma antal segrar som de båda, men poängsystemet skiljde deltagarna mha antal andraplatser!

Det var 12 elever från Vindsurfing-NIU som under helgen deltog i Vindsurfing SM. Tävlingen avgjordes i år i Lidköping under stundtals mycket tuffa förhållande. Alla 12 eleverna gjorde ett mycket bra SM även om de nya eleverna hamnade längre ner i resultatlistan. Pelle Huldén lyckades tillsammans med Jesse Sobovitch bäst av de nya Niu-eleverna med en 14 respektive 16:e plats! Angelina Flores hamnade på tredje plats bland damerna! Imponerande segling av nybörjarna i tuffa förhållande!

På lördagseftermiddagen blåste det stundtals runt 15m/s, då kunde endast 8 av de 30 deltagarna på SM klara av att tävla. Imponerande nog var fyra av dessa från PS! Förutom Marcus även Gustav Jansson, Anton Lindroth och Albin Olander! Mäktigt att se Marcus segla in som 1:a och Gustav som 2:a på SM!

Coach Per

2018-10-02Jonas Mollberg

idrottsprofiler  vindsurfing  tävling

Nya böcker september 2018.

Att dyka efter sjöhästar Hur vårt minne fungerar, hjälper och sviker oss

Hur blir ett minne till? Vad händer i hjärnan på en skådespelare som memorerar repliker, en stormästare i schack eller en överlevande från Utöya? Vad bestämmer vad vi minns och vad vi glömmer, och hur fel kan vi minnas?

Systrarna Hilde och Eva Östby fördjupar sig i ämnen som var i hjärnan minnen hamnar och hur falska minnen kan uppstå. Och hur bra kan ens minne bli, egentligen?

Att dyka efter sjöhästar är underhållande läsning för den som vill veta mer om hur våra minnen funkar. Det luriga blir väl att sen komma ihåg vad man läste...

Nya böcker september 2018.

2018-09-19Jonas Mollberg

biblioteket  boktips

Ringhals sponsrar Natur- och Teknikettor med miniräknare.

I över 15 år har Ringhals valt att sponsra ettorna på Naturvetenskaps- och teknikprogrammen med avancerade kalkylatorer. För Ringhals är det viktigt att uppmuntra ungdomar till studier i teknik och naturvetenskap. Årets ettor var inget undantag, de fick strax efter skolstart ta emot sina nya avancerade räknare.

2018-08-28Jonas Mollberg

samarbeten  skola-arbetsliv  ringhals  teknikprogrammet  naturvetenskapsprogrammet

Skolavslutning 180615 i PS aula.

Klara Bjervås, Gymnasiesärskolan, Estetiska- och Naturestetiska programmet framför "En värld full av liv" vid PS skolavslutning.

2018-06-19Jonas Mollberg

film  musik  estetprogrammet  gymnasiesärskolan  naturestet  avslutning

Avslutning noterad ensemble.

En av låtarna vid avslutningen av momentet noterad ensemble i Ensemble 1-kursen på PS estet och naturestet. Årskurs ett har under året arbetat med musik fån olika tider och delar av världen.

2018-06-12Jonas Mollberg

film  musik  estetprogrammet