Ansökan öppen till NIU innebandy på PS för läsåret 18/19.

Nu kan du söka till oss för hösten 2018. Vi har intagning för både NIU (Nationell godkänd idrottsutbildning) samt PSI (Lokal idrottsutbildning). Vill du veta mer om vår innebandyutbildning på Peder Skrivares gymnasium så klickar du dig vidare på skolans hemsida »

Vill du anmäla dig till NIU så använder du denna länk:

Anmäl dig här...

Mer information om de olika nivåerna och skillnaden mellan NIU och PSI hittar du här »

Sista sökdag för NIU innebandy är 1/12 2017. Gällande PSI söker du via det vanliga gymnasievalet.

2017-10-18Jonas Mollberg

niu  idrottsprofiler  innebandy

Nya böcker i oktober.

Vi som överlevde - Michael Bornstein

Det finns en berömd bild som är tagen av sovjetiska soldater, den 27 januari 1945. På bilden syns judiska barn som alla håller fram sina armar för att visa upp siffrorna som är tatuerade där. I mitten står en fyraårig pojke - Michael - den här boken är hans berättelse.

Nya böcker oktober 2017

.

2017-10-17Jonas Mollberg

boktips  biblioteket

Nya böcker på biblioteket

Idag är allt (2017) Natascha och Daniel är två tonåringar med olika bakgrund som av en slump möts på en gata i New York. Berättelsen handlar om att känna att man aldrig riktigt duger för sina föräldrar, om att inte veta om man får stanna i landet men växt upp i – men också om kärlek som uppstår när man minst anar det.

Nya böcker i september

2017-10-02Jonas Mollberg

boktips  biblioteket

PS åter utsedd till förstklassig skola!

De skolor som får utmärkelsen Förstklassig skola får ett bevis på att de erbjuder eleverna utbildning som branschen efterfrågar. En förstklassig skola har både kunskap, resurser och vilja att ge sina elever bästa tänkbara utbildning – både avseende teori och praktik.

De elever som går på förstklassiga skolor vet att de får en utbildning som är kvalitetssäkrad av branschen och som kommer underlätta vid den fortsatta utbildningen på företag. Dessutom ger en förstklassig utbild- ning bättre förutsättningar att klara branschprovet vid första försöket.

De företag som tar emot APL-elever eller anställer en lärling som har gått på en försklassig skola vet att personen har en god grund att stå på. Branschen rekommenderar företagen att prioritera att ta emot elever som har gått på förstklassiga skolor.

2017-09-07Jonas Mollberg

utmärkelse  vvs-programmet

Ringhals sponsrar PS-elever med miniräknare.

I 15 år har Ringhals valt att sponsra ettorna på Naturvetenskaps- och teknikprogrammen med avancerade kalkylatorer. För Ringhals är det viktigt att uppmuntra ungdomar till studier i teknik och naturvetenskap. Årets ettor var inget undantag, de fick strax efter skolstart ta emot sina nya avancerade räknare.

2017-09-06Jonas Mollberg

teknikprogrammet  naturvetenskapsprogrammet  kemi  fysik  matematik  ringhals