Billströmska besökte ES musik.

Onsdag 22 januari fick musikeleverna på PS estetiska program besök av musiklelever från Billströmska folkhögskolan på Tjörn. Eleverna, från Billströmska, spelade musik och berättade om hur det är att gå på "Folkis". Lärorikt för våra musikelever som en del kanske funderar på att söka folkhögskola efter gymnasiet.

2020-01-22Jonas Mollberg

besök  musik  estetprogrammet

Nya böcker januari 2020.

Emilia Arvidsson - Klimatglädje: Åtta utmaningar för ett hållbart liv

Emilia Arvidsson vänder på begreppet klimatångest och vill istället förmedla klimatglädje, där hon själv testar åtta förändringar. Vad händer när du lever köpfritt? Hur kan vi se på vattnet i kranen som en av de största gåvorna vi har? Hur känns det att ändra sina matvanor radikalt?

Nya böcker januari 2020

2020-01-14Jonas Mollberg

cirkulärekonomi  hållbar-utveckling  boktips  biblioteket  klimatförändringar

PS Julavslutning 2019

2019-12-20Jonas Mollberg

musik  naturestet  film  jul  avslutning

Säg hej till PS utbytesstudenter.

Kiara

Jag kommer från Alaska och har velat resa och se världen sedan jag var åtta år gammal. Min mamma brukade berätta historier för mig om när hon var i  armén, då reste hon i hela världen. Jag har alltid velat vara som min mamma. Jag vill också berätta historier för mina barn om mina resor. Jag har alltid velat åka till Frankrike och se Eiffeltornet men också för att Frankrike är så varmt. Jag gillar också att spela volleyboll för att jag tränar mycket.

Ester

Hej, Jag heter Ester, jag kommer från Italien och jag är 17 år gammal. Jag kom till Sverige för tre månader sedan och jag ska stanna här i 10 månader. Jag kan tala franska, engelska och naturligtvis italienska. Det finns många orsaker till varför jag bestämde mig för att bli en utbytesstudent för ett år. Först och främst jag ville lära känna en ny kultur och nya människor med olika tankar och livsstilar. Det är alltid intressant att upptäcka en annan miljö än den man är van vid. Dessutom tycker jag om att lära mig nya språk och detta språk verkade mycket intressant och annorlunda än italienska. Jag vill utmana mig själv i en okänd miljö och uppnå några av mina mål. Jag valde Sverige eftersom jag alltid har varit fascinerad av Nordeuropeiska länder, och speciellt Sverige.

Sofia

Jag heter Sofia jag är sjutton år och jag kommer från Chile. Jag valde Sverige för mitt utbyte för när jag var liten hade jag läst om Sverige och jag gillade kulturen. Jag ville också lära mig ett nytt språk som inte såg ut som mitt. Jag ville också förbättra min engelska, för jag visste att de i Sverige gillar att tala engelska.

Jag gillar svenska eftersom det är väldigt roligt språk enligt min åsikt, även om det är lite svårt. Dessutom gillar jag uttalet och intonationen av orden. Det finns många ord som jag tycker är väldigt roliga och det finns andra som liknar spanska men som på mitt språk har en helt annan betydelse.

;

2019-12-11Jonas Mollberg

språk  utbyte

Nya böcker december 2019.

Dick Harrisson - Folkvandringstid

Människan har alltid varit i rörelse på flykt eller sökande efter bättre livsförutsättningar. I denna bok undersöker Dick Harrison migrationens historia, med fokus på den period som kallas folkvandringstiden. Hur förändrades Europa av de människoflöden som rörde sig över kontinenten?

Nya böcker december 2019

2019-12-04Jonas Mollberg