Nya böcker februari 2019.

Malena Ernman, Svante Thunberg - Scener ur hjärtat

Den här historien handlar om mig och min familj och den kris som drabbade oss. Men det är framförallt en berättelse om krisen som omger oss alla. Kanske handlar den om utbrända människor på en utbränd planet där väder, vind och vardag ökar i styrka för varje dag. Att hålla ihop som människor och att hitta hållbarhet, det är hjärtat i denna bok. /Malena Ernman

Nya böcker februari 2019

2019-02-14Jonas Mollberg

miljö  hållbar-utveckling  boktips  biblioteket

Nya böcker januari 2019.

Anders Engström - Äta insekter: entomaten och det stora proteinskiftet: framtidens klimatsmarta och resurseffektiva föda: guiden för alla som vill dra sitt strå till stacken

Vinnare av det facklitterära Augustpriset 2018. Här läser du bland annat om de framtida proteinalternativen, de främsta skälen till att äta insekter och om hur också västvärlden börjat anamma insektsmat. Boken bjuder bland annat på en omfattande guide till ätbara insekter med råd kring hur du köper, odlar, samlar och tillagar framtidens föda.

Nya böcker januari 2019.

2019-01-29Jonas Mollberg

boktips  biblioteket

Elever från PS till Gymnasie-SM i servering!

Elever på Restaurang och livsmedelsprogrammet har kvalificerat sig för Gymnasie-SM i servering. Bransch- och arbetsgivarorganisationen Visita som står för tävlingsuppgifterna. Det finns fyra grenar, Hotell, Turism, Servering och kök. Tävlingsuppgifterna för servering var att dekantera ett vin och duka ett bord för 5 personer, svara på ett klagobrev, ge passande dryckes-förslag till en given meny samt att ge förslag på ostar till en ostbricka. Finalen är i Grythyttan den 22-23 mars på Måltidens hus. Läraren Hanna berättar att eleverna arbetat med tävlingsuppgifterna på teorilektionerna och att det var ett riktigt kul och bra undervisningsmaterial.

Vi säger grattis och lycka till!

2019-01-24Jonas Mollberg

tävling  restaurangochlivsmedel

Prisade cirkulära UF-företag!

För andra året har PS cirkulära grupp med Kjell och Josefina Sallén utsett två vinnande UF-företag i tävlingen om Bästa cirkulär affärsplan som under våren kommer att få representera Sverige på den stora UF-mässan i Lissabon.

Detta möjliggörs genom bidrag från Sparbanksstiftelsen Varberg

Årets vinnare är Bygga hållbart UF och Restyle UF.

Grattis och lycka till!

2018-12-21Jonas Mollberg

entreprenörskap  uf  utmärkelse  ungföretagsamhet  cirkulärekonomi

Estetkonsert HT 2018