Restaurang- och livsmedelsprogrammet på besök i Österrike.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är 13-28 april på besök i Österrike. Elever och lärare besöker restaurangskolan i Altmünster som restaurang- och livsmedelsprogrammet haft ett utbyte med i 18 år!

Gruppbilden är tagen vid Schönnbrun i Wien där vi har spenderat 2 dagar. Vi är nu i Altmünster och skall idag besöka skolan Berufsschuler.

2018-04-17Jonas Mollberg

utbyte  restaurangochlivsmedel  österrike

Nya böcker april 2018.

Per Grankvist - Den stora bubblan: Hur tekniken formar vår världsbild

Vem - eller vad - formar din världsbild? Kan fakta vara »alternativa«? Visar Google verkligen olika resultat beroende på vem som söker? Vad vet du egentligen om algoritmerna som omger oss i en tid när så många delar av vardagen blivit digital? I Den stora bubblan undersöker journalisten Per Grankvist hur algoritmer, medielandskapets förändring och nya sätt att kommunicera filtrerar vår bild av världen.

Nya böcker april 2018

2018-04-11Jonas Mollberg

boktips  biblioteket

PS-elever nominerade i reportagetävling

Unga Reportrar är Håll Sverige Rents reportagetävling som ger elever i åk 6–9 och gymnasiet möjlighet att undersöka hållbarhetsfrågor och producera egna reportage. Flera av reportagen som skickas in publiceras i Unga Reportrars nättidning ”The Magazine” och sprids i Håll Sverige Rents många nätverk. Tävlingen består av tre kategorier och sex bidrag har nominerats i varje kategori. Kategorierna är Artiklar/Reportage, Foto och Film.

Ett av bidragen kommer från PS. Det är eleverna Melanie Johannesson, Edvin Melander, Emma Totefski och Emmy Ivarsson som ligger bakom det nominerade bidraget ”Vi är lösningen!” i film-kategorin.

2018-04-09Jonas Mollberg

film  tävling

Guldkantad torsdagskväll för PS!

Vinnare av Årets tjänst, Årets Nätverkare och Årets UF-skola!

Det var de utmärkelser vi fick ta emot på Ung Företagsamhets EPR-gala (Entreprenörskap på riktigt). Varbergs E-sport klubb UF fick ta emot priset Årets Tjänst och kommer att representera Halland på SM i Stockholm i maj. Årets överraskning blev att Erik Nilsson i LunchVarberg vann som Årets nätverkare, ett helt nytt pris som delades ut av UF Alumni. Sista men inte minst är vi alla vinnare, då vi för 2:a årets i rad blev Årets UF-skola i Halland.

Bildgalleri

2018-03-28Jonas Mollberg

utmärkelse  ungföretagsamhet  samarbeten  entreprenörskap  priser

Nya böcker mars 2018.

Ta det som en man - Hampus Nessvold

21-årige Hampus funderar kring förväntningarna på män och hur det är att inte leva upp till machoidealet. Om en mer tillåtande mansroll där man faktiskt får lov att hata fotboll, vara livrädd för våld, kan prata om känslor med sina vänner, erkänner att man inte vet allt om sex och till slut inser att alla har sina egna komplex att lära sig hantera.

Nya böcker mars 2018

2018-03-07Jonas Mollberg