Bibliotekets julkalender med boktips.

Läs i Jul!

Följ bibliotekets julkalender med boktips på Instagram »

2018-12-06Jonas Mollberg

biblioteket  boktips  jul

Estetkonsert HT 2018

2018-11-29Jonas Mollberg

film  konsert  musik  estetprogrammet

Nya böcker november 2018.

Johan Rockström - Eat Good: Recept som förändrar världen

Inget annat påverkar vår miljö och jordens klimat så mycket som framställningen av mat och vår matkonsumtion. Detta är mänsklighetens största enskilda utmaning, för samtidigt som denna miljöpåverkan måste minska, behöver jordens växande befolkning förses med hälsosam mat där produktionen håller sig inom planetens gränser.

Nya böcker november 2018

2018-11-27Jonas Mollberg

boktips  biblioteket

PS-elever i Bryssel.

Elever på samhällsvetenskapsprogrammets internationella inriktning tillsammans med elever från naturvetenskapsprogrammet i fördjupningskursen SH3, besökte EU-parlamentet och kommissionen i Bryssel. På EU-parlamentet träffade de parlamentarikern Anna Hedh (S), som i sitt uppdrag arbetar med gränsöverskridande brottslighet med stort fokus på trafficking och narkotikahandel. Hon arbetar också med frågor kring jämställdhet.

Eleverna deltar i Europaparlamentets skolambassadörsprogram (EPAS), med uppdrag kring ökad kunskap om EU och dess påverkan på medborgarnas vardag. Studieresan gav en fördjupad inblick i EU:s arbetsområden, dagliga verksamhet och dess politiska system. Eleverna kommer avsluta sitt ambassadörsuppdrag i maj med att arrangera skolval inför Europaparlamentsvalet 26 maj 2019.

2018-11-20Jonas Mollberg

europaparlametentet  resa  samhällsprogrammet

Tidigare PS-elev nominerad till Lilla Augustpriset!

Den tidigare eleven vid PS Sanna Wall som tog studenten på Samhällsprogrammet för två år sedan är nominerad till Lilla Augustpriset 2018. Under sin tid på PS läste Sanna bland annat kursen Skrivande. Lilla Augustpriset är Sveriges största utmärkelse för unga och öppen för alla mellan 16 och 20 år.

Läs Sannas texter och var med och rösta.

2018-10-25Jonas Mollberg

kultur  priser  samhällsprogrammet