Nya böcker mars 2019.

Nathalie Sjögren Serandos förbannelse

Serandos förbannelse är en skrämmande saga om hur sorg föder hat som föder ondska, och om hur kärlek leder till svek som leder till död.

Bokens författare är lärare i svenska här på PS.

.

Nya böcker mars 2019

2019-04-03Jonas Mollberg

biblioteket  boktips

PS-elever prisades på UF-mässan i Halmstad!

5/6 var det UF-mässa i Halmstad och våra PS-elever och lärare gjorde riktigt bra ifrån sig. Det blev tre förstapris och även massvis av nomineringar.

En sammanställning vad gäller våra PS-intressen kommer här:

Årets affärsplan
Vinnare:Bygga hållbart UF
Motivering:
Med en genomtänkt affärsidé, relevant budget och tydlig affärsplan där cirkulär ekonomi är i fokus, bygger företaget inte bara modeller utan även ett hållbart samhälle. Grattis till Bygga Hållbart UF.
Nominerad: Menskopp UF, Förena Varberg UF

Årets marknadsförare
Nominerad: Varbergskassen UF

Årets hållbara
Vinnare: Restyle UF
Nominerade: Baby cycle UF, Bygga hållbart UF
Motivering: Med ett nytt tänk kring en gammal idé. De säljer genom en story på ett snyggt och välplanerat sätt med hållbarhet, cikruläritet och modern teknik i sinnet. Vi ser fram emot att bli restylade av Restyle.

Årets säljare
Nominerad: Linn Gustafsson Restyle UF

Årets lärare
Vinnare: Per-Arne Jerlstad
Motivering: Denna lärare är inte någon särskilt rutinerad UF-lärare – tvärtom snarare en färsking i UF-sammanhang. Detta kompenseras dock av ett enormt intresse för eleverna och entreprenörskap och en vinnarskalle av rang! Hen beskrivs av sina UF-elever som strukturerad med koll på allt ifrån deadlines och tävlingskriterier och som otroligt engagerad och stöttande. Vinnaren är ingen lagom utan en extra allt!.

Årets UF-företag
Nominerad: Varbergskassen UF

2019-03-07Jonas Mollberg

utmärkelse  ungföretagsamhet  entreprenörskap

Nya böcker februari 2019.

Malena Ernman, Svante Thunberg - Scener ur hjärtat

Den här historien handlar om mig och min familj och den kris som drabbade oss. Men det är framförallt en berättelse om krisen som omger oss alla. Kanske handlar den om utbrända människor på en utbränd planet där väder, vind och vardag ökar i styrka för varje dag. Att hålla ihop som människor och att hitta hållbarhet, det är hjärtat i denna bok. /Malena Ernman

Nya böcker februari 2019

2019-02-14Jonas Mollberg

miljö  hållbar-utveckling  boktips  biblioteket

Nya böcker januari 2019.

Anders Engström - Äta insekter: entomaten och det stora proteinskiftet: framtidens klimatsmarta och resurseffektiva föda: guiden för alla som vill dra sitt strå till stacken

Vinnare av det facklitterära Augustpriset 2018. Här läser du bland annat om de framtida proteinalternativen, de främsta skälen till att äta insekter och om hur också västvärlden börjat anamma insektsmat. Boken bjuder bland annat på en omfattande guide till ätbara insekter med råd kring hur du köper, odlar, samlar och tillagar framtidens föda.

Nya böcker januari 2019.

2019-01-29Jonas Mollberg

boktips  biblioteket

Elever från PS till Gymnasie-SM i servering!

Elever på Restaurang och livsmedelsprogrammet har kvalificerat sig för Gymnasie-SM i servering. Bransch- och arbetsgivarorganisationen Visita som står för tävlingsuppgifterna. Det finns fyra grenar, Hotell, Turism, Servering och kök. Tävlingsuppgifterna för servering var att dekantera ett vin och duka ett bord för 5 personer, svara på ett klagobrev, ge passande dryckes-förslag till en given meny samt att ge förslag på ostar till en ostbricka. Finalen är i Grythyttan den 22-23 mars på Måltidens hus. Läraren Hanna berättar att eleverna arbetat med tävlingsuppgifterna på teorilektionerna och att det var ett riktigt kul och bra undervisningsmaterial.

Vi säger grattis och lycka till!

2019-01-24Jonas Mollberg

tävling  restaurangochlivsmedel