INDUSTRITEKNISKA PROGRAMMET

Industritekniska programmet

Industritekniska programmet är för dig som vill arbeta med produktframställning, underhåll, driftsäkerhet och svetsning. Du lär dig om utrustning, att bearbeta material och att hantera industritekniska processer. Industritekniska programmet på PS är Teknikcollegecertifierat.

På skolan

Du tränar på hur en idé utvecklas till färdig produkt samt om produktens funktion och utveckling till dess den förstörs eller återvinns. I utbildningen ingår 15 veckor APL, arbetsplatsförlagt lärande, som bidrar till att du utvecklar kunskaper och en yrkesidentitet samt förstår yrkeskulturen och blir en del av gemenskapen på en arbetsplats och som ger dig möjlighet att skapa värdefulla kontakter inför framtida yrkesval.

Efter gymnasiet

Industritekniska programmet är ett yrkesprogram som innebär att du kan söka jobb direkt efter gymnasiet. Industrin behöver kvalificerade medarbetare. Du kan jobba med många olika yrken som exempelvis CNC-operatör, maskinoperatör, underhållstekniker, svetsare eller säljare.

Plugga vidare

Oavsett vilken inriktning du väljer har du möjlighet att fortsätta dina studier på en yrkeshögskola. Genom att välja till kurser får du grundläggande behörighet för högskolestudier.

Möjlighet till lärlingsutbildning

Peder Skrivares Industritekniska program kan även ges som lärlingsutbildning i samarbete med lokala företag, vilket ger dig goda kontakter inför framtiden. Mer om vad lärlingsutbildningar innebär hittar du här »

Programstruktur

Vill du veta mer kontakta