INDUSTRITEKNISKA PROGRAMMET

OM PROGRAMMET

Industritekniska programmet är för dig som vill arbeta med produkt­framställning, underhåll, driftsäkerhet och svetsning. Du lär dig om utrustning, att bearbeta material och att hantera industritekniska processer. Industritekniska programmet på PS är Teknikcollege­certifierat.

På skolan

Du tränar på hur en idé utvecklas till färdig produkt samt om produktens funktion och utveckling till dess den förstörs eller återvinns. I utbildningen ingår 15 veckor APL, arbetsplats­förlagt lärande, som bidrar till att du utvecklar kunskaper och en yrkes­identitet samt förstår yrkeskulturen och blir en del av gemenskapen på en arbetsplats och som ger dig möjlighet att skapa värdefulla kontakter inför framtida yrkesval.

Efter gymnasiet

Industritekniska programmet är ett yrkesprogram som innebär att du kan söka jobb direkt efter gymnasiet. Industrin behöver kvalificerade medarbetare. Du kan jobba med många olika yrken som exempelvis CNC-operatör, maskinoperatör, underhålls­tekniker, svetsare eller säljare.

Plugga vidare

Oavsett vilken inriktning du väljer har du möjlighet att fortsätta dina studier på en yrkes­högskola. Genom att välja till kurser får du grundläggande behörighet för högskole­studier.

Möjlighet till lärlings­utbildning

Peder Skrivares Industri­tekniska program kan även ges som lärlings­­utbildning i samarbete med lokala företag, vilket ger dig goda kontakter inför framtiden. Du söker till programmet du är intresserad av och väljer yrkes­inriktning till år två. För ytterligare information kan du kontakta programmets studie- och yrkes­vägledare.

KURSÖVERSIKT

PROGRAMFILMER

Vill du veta mer kontakta

Studie- och yrkesvägledare:
Rebekka Langerup