Introduktionsprogram

Peder Skrivares introduktionsprogram riktar sig till dig som av olika skäl inte blivit behörig till gymnasieskolans högskoleförberedande eller yrkesförberedande program. Här hjälper vi dig att nå behörighet för vidare studier på gymnasiet, eller förbereda dig för ditt kommande yrkesliv.

Preparandutbildning

Programmet hjälper dig att nå behörighet till ett nationellt program, antingen högskoleförberedande eller yrkesprogram. Utbildningen passar dig som är studiemotiverad och snabbt vill bli behörig. Den utformas efter dina förutsättningar och pågår i högst ett år.

Programinriktat individuellt val

Utbildningen leder till antagning på ett nationellt yrkesprogram och är sökbar via gymnasieantagningen.

För att antas ska du ha lägst betyg E i svenska eller svenska som andraspråk. Dessutom krävs lägst E i engelska eller matematik samt i minst fyra andra ämnen, eller lägst E i engelska och matematik samt i minst tre andra ämnen.

Yrkesintroduktion

Programmet vänder sig till dig som saknar godkända betyg för behörighet till ett yrkesprogram och vill få en praktisk introduktion som underlättar för dig att etablera dig på arbetsmarknaden. Programmet kan också leda till studier på ett yrkesprogram.

Individuellt alternativ

Programmet förbereder dig till yrkesintroduktion, annan fortsatt utbildning eller till arbetsmarknaden. Utbildningen utformas utifrån ditt individuella behov och vänder sig till dig som saknar behörighet till ett nationellat program.

Språkintroduktion

Programmet ger dig som nyanländ till Sverige en individuellt anpassad utbildning i svenska för att du ska kunna gå vidare till gymnasiet eller annan utbildning.

Vill du veta mer kontakta

Studie- och yrkesvägledare:
Therese Johansson