Introduktionsprogram - en ny chans att nå dina mål

Peder Skrivares introduktionsprogram riktar sig till dig som av olika skäl inte blivit behörig till gymnasieskolans högskoleförberedande eller yrkesförberedande program. Här hjälper vi dig att nå behörighet för vidare studier på gymnasiet, eller förbereda dig för ditt kommande yrkesliv.

Programinriktat val

Programinriktat val (IMV) är en utbildning som är inriktad mot ett visst nationellt program, där du går i samma klass som eleverna på det nationella programmet. Så fort du läst upp de grundskoleämnen du saknar skrivs du över till det nationella programmet.

För att antas ska du ha lägst betyg E i svenska eller svenska som andraspråk. Dessutom krävs lägst E i engelska eller matematik samt i minst fyra andra ämnen, eller lägst E i engelska och matematik samt i minst tre andra ämnen.

Ansökan till IMV på yrkesprogram är sökbart via antagningen.

Ansökan till IMV på högskoleförberedande program sker via blankett, se nedan.

Blankett IMV

Yrkesintroduktion

Utbildningen vänder sig till dig som saknar godkända betyg för behörighet till ett yrkesprogram och vill få en praktisk introduktion som underlättar för dig att etablera dig på arbetsmarknaden. Programmet kan också leda till studier på ett yrkesprogram.

Här kan du läsa mer

Ansökan till yrkesintroduktion sker via blankett, se nedan.

(Blankett kommer inom kort)

Utbudet uppdateras under vårterminen inför kommande läsårsstart.

Individuellt alternativ

Individuellt alternativ syftar till yrkesintroduktion, annan fortsatt utbildning eller till arbetsmarknaden. Utbildningen utformas utifrån ditt individuella behov och vänder sig till dig som saknar behörighet till ett nationellt program.

Språkintroduktion

Utbildningen ger dig som nyanländ till Sverige en individuellt anpassad utbildning med tyngdpunkt i svenska språket, för att du ska kunna gå vidare i gymnasiet eller annan utbildning.

Blankett för överlämning från grundskola/SPRINT

PROGRAMFILMER

Vill du veta mer kontakta

Studie- och yrkesvägledare:
Anna Johansson