pslogga
ikon
ikon

PS Vindsurf from PS Vindsurf on Vimeo.

Vindsurfing på Peder Skrivares skola 

Vad innebär det att vindsurfa på Peder Skrivares Skola

På Peder Skrivares Skola har du en unik möjlighet att bli en riktigt duktig vindsurfare. Oavsett om du är nybörjare eller redan inbiten vindsurfare erbjuder vi dig en utbildning där du utvecklar dig inom vindsurfingen utifrån dina färdigheter.

Under vår och höst vindsurfar vi intensivt och undervisningen sker under både skoltid och eftermiddagar/helger. Under vintertid koncentrerar vi undervisningen på andra moment som livräddning, träningslära, meteorologi, fysträning m.m.

De allra flesta program på skolan, förutom lärlingsutbildningarna, går att kombinera med vindsurfingutbildningarna. För mer information se nedan under "Ansökan".

NIU - Specialidrott

Du som redan vindsurfar och vill satsa på din specialidrott under skoltid kan välja vindsurfing som specialidrott på Peder Skrivares Skola. Det är en nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) vilket innebär att du har ännu mer vindsurfing på schemat, läser fler idrottsrelaterade kurser och får ännu större möjligheter till att tävla och utveckla dig inom din specialidrott vindsurfing. Du får möjlighet att träna vindsurfing tre gånger per vecka på skoltid. Utöver detta kommer du att ha möjlighet till klubbträning och annan träning utanför skoltid. Antagning baseras på betyg och färdigheter. Vi samarbetar med Varbergs Segelsällskap när det gäller klubbträningen och skolan kommer även att erbjuda träningsläger, både i och utanför Sverige.

Kurserna vi erbjuder är:

  • Idrottsspecialisering 1 Vindsurfing
  • Idrottsspecialisering 2 Vindsurfing
  • Idrottsspecialisering 3 Vindsurfing
  • Tränings- och tävlingslära 1
  • Tränings- och tävlingslära 2
  • Idrottsledarskap

PSi - Vindsurfing - Individuellt val

Du som vill börja vindsurfa eller har provat lite innan har möjlighet att välja vindsurfing som individuellt val. Här krävs inga förkunskaper och intagningen sker genom betyg. Du söker kursen i samband med det vanliga gymnasievalet. I slutet av vårterminen i 9:an blir du kallad till en introduktionskurs. Där får du möjlighet att se om vindsurfingutbildningen var det du förväntade dig samtidigt som du kommer bättre förberedd till höstens kurser.

Kurserna vi erbjuder är:

År 1

  • Idrott och Hälsa 1 specialisering (Inriktning Vindsurfing)

År 2 och 3

  • Idrott och Hälsa 2 specialisering (Inriktning Vindsurfing)
  • Aktivitetsledarskap 

Målsättningen med utbildningen är att erbjuda våra elever en unik möjlighet till ett bestående intresse för en mångsidig och spännande actionsport. Du får också möjlighet att utbilda dig till vindsurfinginstruktör. Under år 3 åker hela gruppen till Öland på ett träningsläger där vi knyter samman utbildningen genom olika aktiviteter.

Övrig information

Ansökan
Ansökan till Niu-utbildningen sker senast 1:a december.(I mån av plats behandlas även senare ansökningar)        

Är du intresserad av Niu-utbildningen, ta kontakt med Per Ringqvist för mer information.

Ansökan till Psi-utbildningen sker i samband med ordinarie programval till gymnasiet. För mer information angående programval, kontakta studie- och yrkesvägledare på din skola eller Per Ringqvist.(se kontaktinfo nedan)

Den inriktning, förutom lärlingsutbildningarna, som inte går att kombinera med vindsurfing är Naturestet.

Lokaler
I våra lokaler i Apelviken finns förråd, omklädningsrum och duschmöjligheter.  Under vintertid sker undervisningen i huvudsak på Peder Skrivares Skola som ligger centralt i Varberg. På Peder Skrivares Skola finns det tillgång till gym, teorisalar och idrottshallar.

Utrustning
Vi har utrustning för alla olika förhållanden. Vi har ca 60 segel och lika många brädor.  Som elev hos oss får du låna en personlig våtdräkt och skor som du använder under utbildningen. Utrustningen täcker in alla förhållanden och vi har brädor för Nybörjare, Freestyle/Wave, Freeride, Slalom, Bic OD, Formula och OS-brädan RSX.

Boende
För elever från andra kommuner finns det bland annat boendemöjligheter i lägenheter med självhushåll på Apelvikens camping ca 100 meter från Apelviken.

E-post
per.ringqvist@varberg.se

Telefon: 0702602021

 
Publicerad av Jonas Mollberg, 2014-10-20