Start / Sjukanmälan

Anmäl frånvaro via Vklass telefontjänst

Detta gäller för vårdnadshavare och myndig elev

Du som vårdnadshavare kan anmäla ditt barns frånvaro på skolrapport.se eller via en automatisk talsvarstjänst. Alla elever över 18 år kan anmäla frånvaro. För elever under 18 år måste vårdnadshavarens personnummer anges.

Numret till tjänsten är 08-519 093 21

Så här gör du:

• Ring 08-519 093 21. En röst kommer nu att ge dig instruktioner.
  • Fyll i elevens personnummer med 10 siffror och avsluta med #

Ny anmälan varje dag

Frånvaroanmälan gäller bara den dag du ringer och du måste göra en ny anmälan varje dag. Ringer du efter kl. 14.00 får eleven dock giltig frånvaro för hela morgondagen.

Ta bort frånvaro

Det går både att anmäla och att ta bort anmäld frånvaro via telefontjänsten. För att ta bort anmäld frånvaro ringer du in till tjänsten en gång till. Tjänsten kommer då att fråga om du vill ta bort den giltiga frånvaron.

Mail till vårdnadshavare

Ett e-postmeddelande går alltid ut till vårdnadshavaren om e-postadress finns registrerad i Vklass.

Du som har tillfälligt personnummer

Elever och vårdnadshavare med tillfälligt personnummer kan inte anmäla frånvaro via
talsvarstjänsten. Anmäl istället frånvaro via www.vklass.se eller kontakta skolan för hjälp.

Publicerad av Jonas Mollberg, 2014-09-01