Anmäl frånvaro via Vklass telefontjänst

Detta gäller för vårdnadshavare och myndig elev

Du som vårdnadshavare kan anmäla ditt barns frånvaro på Vklass.se eller via en automatisk talsvarstjänst. Alla elever över 18 år kan anmäla frånvaro. För elever under 18 år måste vårdnadshavarens personnummer anges.

Numret till tjänsten är 010-888 70 50

Så här gör du:

• Ring 010-888 70 50. En röst kommer nu att ge dig instruktioner.
  • Press 9 for English. Tryck 9 för engelska eller vänta kvar för svenska.
  • Fyll i elevens personnummer med 10 siffror och avsluta med #
  • Anmäl frånvaro del av dag, tryck 5 (se punkt 5-6). Eller anmäl frånvaro för hela dagen tryck 1 (se punkt 8).
  • Del av dag: Tryck starttid, 4 siffror. Exempel: 1000 anger start kl 10.00.
  • Del av dag: Tryck sluttid, 4 siffror. Exempel: 1300 anger slut kl 13.00.
  • Del av dag: Bekräftelse och samtalet avslutas.
  • Heldag: Bekräftelse och samtalet avslutas.

Ny anmälan varje dag

Frånvaroanmälan gäller bara den dag du ringer och du måste göra en ny anmälan varje dag. Ringer du efter kl. 14.00 får eleven dock giltig frånvaro för hela morgondagen.

Ta bort frånvaro

Det går både att anmäla och att ta bort anmäld frånvaro via telefontjänsten. För att ta bort anmäld frånvaro ringer du in till tjänsten en gång till. Tjänsten kommer då att fråga om du vill ta bort den giltiga frånvaron.

Mail till vårdnadshavare

Ett e-postmeddelande går alltid ut till vårdnadshavaren om e-postadress finns registrerad i Vklass.

Du som har tillfälligt personnummer

Elever och vårdnadshavare med tillfälligt personnummer kan inte anmäla frånvaro via
talsvarstjänsten. Anmäl istället frånvaro via www.vklass.se eller kontakta skolan för hjälp.

Dela sidan:  2017-08-13Jonas Mollberg