pslogga
ikon

Canerstam har ordet

Hej Jim och grattis till godkännandet av NIU-status. - Tack så mycket, det känns fantastiskt kul och inspirerande. Vi har lagt mycket tid och jobb på detta så det känns skönt att det gett resultat.

Vad kommer detta att innebära kvalitetsmässigt för utbildningen? - Det innebär jättemycket. För utbildningen betyder det att vi kan erbjuda fler poäng och helt andra kurser än vad man får lov att erbjuda utan en NIU-certifiering. Detta kommer ge eleverna en bredare och vassare innebandyutbildning med mer och bättre träning. Sen innebär det att vi kan få fler elever till oss från ett större upptagningsområde.

Var kommer verksamheten i huvudsak att bedrivas? - Själva innebandydelen kommer bedrivas i SWC (Sparbanken Wictory Center) där vi har tillgång till flera fullstora innebandyplaner, gym, teorisalar, café mm. Där finns allt vi kommer att behöva.

I nuläget samarbetar ni med Warberg IC. Hur kommer detta samarbete att se ut i framtiden? - Vi har idag ett samarbete där vi använder oss av varandra på bästa sätt i olika frågor - stora som små. Men jag är helt övertygad om att detta samarbete kommer att utökas rejält, det krävs ett ännu tätare samarbete för att kunna drilla våra ungdomar på bästa möjliga sätt.

Förutom Warberg IC, vilka andra samarbetspartners arbetar ni med? - Det finns andra samarbetspartners och sponsorer men vi försöker också samarbeta med andra föreningar i kommunen och i dagsläget har vi elever som, förutom Warberg, representerar föreningar som Bua, Träslövsläge, Veddige, Tvååker m.fl. Dessa samarbetsklubbar hoppas vi också kunna förbättra och fördjupa samarbetet med.

Vem kan söka utbildningen? - Alla elever kan söka utbildningen. Sen kommer Svenska Innebandyförbundet tillsammans med oss på PS att sköta uttagningen. De elever som prioriteras är de som anses har bäst möjlighet att nå nationell elit.

Hur många platser finns det på utbildningen? - Det kommer på tre årskurser finnas 40 platser på PS. Hur årskursfördelningen ser ut är inte helt bestämt ännu. Hur fungerar ansökan? - Är man mer intresserad av NIU och vill veta mer om t.ex. hur ansökan går till kan man läsa mer på innebandy.se.

Ladda ner vår infofolder om NIU innebandy.

Publicerad av Jonas Mollberg, 2014-10-20