pslogga
ikon

Gymnasiesärskola - Hotell och restaurang

Elever som väljer detta program får en allsidig utbildning i matlagning, bageri och servering.

hr Gymnasiesärskolans Hotell- och restaurang program är något för dig som vill arbeta inom köks- och servicesektorn. Här får du grundläggande yrkeskunskaper
inom hotell, restaurang och storhushåll. Utbildningen är fyraårig. Under de fyra åren får du minst 22 veckors erfarenhet från olika arbetsplatser (APU). Detta kan bli en möjlighet till anställning efter utbildningens slut.

Arbetet inom Hotell- och restaurang - programmet är i huvudsak praktiskt och innebär att du arbetar mycket i vårt kök och i vår restaurang, Lilla Restaurangen, som har öppet minst en gång i veckan. Här får du pröva på både varmkök, kallkök
och servering samt lära dig grunderna i bordsdekorationer. Dessutom arbetar du med catering och konferensverksamhet.

Det praktiska arbetet sker i små grupper och samverkan mellan olika ämnen är viktigt. Till exempel görs prisberäkningar på måltider under matematiklektioner.

Vår utbildning har en hälsoprofil och fokuserar på kost och motion. Livskunskap ingår också i vår hälsoprofil och här får du med dig viktig kunskap inom samlevnad, relationer, kamratskap, boende m m.

Skolans strävan är att eleverna efter fullföljd utbildning utifrån individuell förmåga kan

…tillämpa olika metoder för produktion, tjänster och service i god samverkan mellan arbetsplatsens olika avdelningar och utföra arbetet på ett ekonomiskt, serviceinriktat, kreativt och flexibelt sätt.

Har utvecklat social kompetens, kvalitets- medvetande, ansvarskänsla och kunskap om gott yrkesmannaskap samt insett betydelsen av att kunna utföra arbetsuppgifter självständigt eller tillsammans med andra.

hr

Publicerad av Daniel Henriksson, 2013-08-29